woensdag 11 januari 2017

Schoonheid en spel

deze foto is nog van vóór Yvonne's rui, dit ter vergelijking

Yvonne:

Mensen, ik ben weer helemaal aan het bijkomen van mijn rui.
En ik mag wel zeggen dat ik mooier word dan ooit.

Yvonne met haar nieuwe veertjes
Ja, ik word ook mooier dan Yvette, het spijt me voor haar dat ik het zeggen moet, maar het is gewoon de waarheid.
Zij heeft nog allemaal oude veren, terwijl ik een heleboel prachtige nieuwe spierwitte pluimen krijg. Mijn staart is ook weer mooi aan het worden, die was op een gegeven moment helemaal verdwenen. Ik liep voor gek met mijn kale kont.
Niet dat dat mij erg veel kon schelen, ik kon het zelf toch niet zien, maar Yvette zei dat het erg raar stond, zo'n plotseling afgekapte achterkant.
Gelukkig heeft Ma Tok mij erg verwend toen ik niet zo lekker in mijn veren zat.
Yvonne met haar nieuw groeiende staart
Yvette heeft daarvan mee genoten en zij was mij er bijna dankbaar voor dat ik in de rui was.
Maar dat is nu dus weer over en wij krijgen weer normaal te eten. Er is wel iets bijzonders gebeurd hier in de tuin. Of eigenlijk niet in de tuin, maar er naartoe. Omdat Hoogendoorn gesloten is kunnen Pa en Ma Tok geen nieuw eten voor ons gaan halen in Stolwijk.
Maar daar is het volgende op gevonden: de webshop van Hoogendoorn is wel open, dus heeft Ma Tok spullen besteld en die zijn hier gebracht.
de nieuwe drinkbak met verwarmer eronder
Wat een slimme oplossing!
Wij hebben nu een nieuwe drinkbak met een nieuwe verwarmer gekregen, omdat onze oude een beetje onhandig was voor ons. Die oude verwarmer hing een beetje in de weg, zodat wij er altijd omheen moesten drinken. Nu hebben wij er net zo één als die in het Tok-huis staat, voor de andere kippen en de hanen.
Ik moet zeggen dat wij hier erg blij mee zijn.
Er kwam ook een grote zak voer voor ons de tuin in en twee nieuwe speelballen, ook één voor de loslopende kippen, zodat zij ook kunnen voetballen.
Nu kunnen we met elkaar een potje doen, alleen is het wat moeilijk om te scoren met dat gaas ertussen, maar daar vinden we wel wat op. Misschien heeft één van u hier een idee over? Dan horen wij dat graag snel, want wij staan te popelen om te gaan voetballen tegen die kleintjes in de tuin.

3 opmerkingen:

 1. Er zit sneeuw in de lucht. Heeft Pa Tok al leuke skietjes voor de hennetjes gezaagd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is Yvonne mooi geworden. Kan Ma Tok haar niet opgeven voor een schoonheidswetstrijd?

   Verwijderen
 2. We moeten nu snel sokjes en handschoentjes breien voor de kleine vluchtelingenkindertjes in tentenkamp Moria op Lesbos, Greece. Daar komt me daar toch een pak sneeuw aan ! Voor het eerst in 53 jaar !

  BeantwoordenVerwijderen