woensdag 1 februari 2017

Pippa gaat winkelen


Nadine:

Het verhaal over poes Mickey is nog niet afgelopen.

stoute Mickey
Zij was maandag weer in de tuin bij ons, juist toen Pa en Ma Tok niet thuis waren. Ze hadden een zieke kleindochter van school gehaald en ze waren bij haar gebleven tot haar moeder weer thuis was van haar werk.
Toen Pa en Ma Tok de deur van de auto open deden hoorden ze ons nog erg kakelen, dus ze vermoedden al dat Mickey weer bezig was geweest.
Ma Tok rende de tuin in en ze telde ons. Tot haar grote schrik merkte ze hierbij dat wij maar met ons elven waren, de grote witte dames niet meegerekend, die telt zij nooit mee, want die kunnen toch niet weg.
Ze ging nog zes keer tellen en daarna overal in de tuin zoeken,
Pippa
maar ze kwam steeds maar tot elf. Toen ze naging wie er niet was kwam ze tot de conclusie dat ze Pippa miste.
Hoe was dat mogelijk?
Zou die kleine Pip op het dak gevlogen zijn, net zoals Annette pas? Ma Tok ging op haar boven-balkon staan om zo de buurhuizen en -daken te kunnen overzien. Nergens was Pippa te vinden. Omdat het inmiddels donker begon te worden was Laza het huis al binnen gegaan. Ma Tok strooide iets erg lekkers in de tuin en ze plukte Laza van de stok om hem bij het onverwachte hapje neer te zetten. Laza begon braaf te "bappen", dat is roepen dat er iets te halen valt, maar ook nu kwam Pippa niet opdagen.
Ma Tok ging nog in de Hoftuin kijken en op straat, onder de auto, maar nee hoor, geen kipje te
de doos met Pippa erin
vinden.
Ma Tok liet de deur van ons huis op een kiertje open staan en ze kwam die avond nog drie keer kijken of Pippa inmiddels toch niet bij ons op de stok was komen zitten, maar ze werd telkens teleurgesteld. Vanochtend, toen ze ons kwam voeren, hoopte ze dat de kleine hen weer zou zijn komen opdagen, maar daar was geen sprake van.
Ten einde raad belde ze het vogelasiel en daar hoorde ze dat er een klein zwart kipje met witte stipjes gevonden was en bij de politie gebracht.
Ma Tok sprong een gat in de lucht en samen met Pa Tok ging ze kijken of het hier inderdaad
Pippa in de doos weer in de Tok-tuin
om Pippa ging.
En ja hoor, Pippa zat in een doos met voer en water op hen te wachten. Iemand had haar naar de politie gebracht, omdat ze "in de stad liep". Ma Tok zag voor zich hoe Pippa winkel in, winkel uit, met een tasje aan haar vleugel, door de Haarlemmerstraat liep te banjeren en ze kon haar lachen bijna niet inhouden.
Ze bedankte de politie hartelijk en toen mocht de kleine Pip weer mee naar huis, naar de Tok-tuin.
Wat was Ma Tok blij!
En wij allemaal ook, we hadden ons vriendinnetje erg gemist. Laza begroette haar met een prachtige kraai en zo was alles weer in orde gekomen.

Maar nu moet er nog een oplossing gezocht worden om herhaling van het over de poort heen vliegen te voorkomen. Pa en Ma Tok hebben hiervoor al een plannetje en dat wordt zo spoedig mogelijk in werking gezet.

5 opmerkingen:

 1. Wat een avontuur voor Pippa! Hopelijk komt dit niet nog een keer voor, maar van mijn collega's van de dierenambulance mag ze nog wel een keertje komen, zo mooi en lief vonden ze haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet mevrouw Katblad misschien een manier om Mickey te ontmoedigen de Toktuin te bezoeken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U haalt me de tok toks uit de snavel, mevrouw Truus.

   Verwijderen
 3. Een cursus ontmoedigingsbeleid tokpesten, speciaal voor haarfabrieken Ma Truus soms ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je van de veren van een vleugel een stukje afknipt, Ma Tok, kan ze niet meer zo hoog vliegen en blijft ze binnen de muren.

  BeantwoordenVerwijderen