vrijdag 10 maart 2017

Wiske en haar papa.


Wiske:

Mijn papa LazaRus is een beetje boos op de muizen, die in ons huis wonen.
Eigenlijk wonen ze er niet echt, ze hebben ons huis een soort van "gekraakt".

steeds meer muisjes (foto internet)
Ze maken alles vies met hun poep en ze knoeien nog erger met ons voer dan wij dat doen. En het worden er steeds meer. Hoe ze dat zo snel voor elkaar krijgen weet ik niet, maar zo heb je er twee en zo heb je er tien.
En dan stopt het niet, nee, het gaat steeds sneller.
Die kleintjes zijn ook heel vlug al vaders en moeders met een heleboel kindertjes.
Ma Tok zegt dat ze muizen schattige beestjes vindt, maar ze wil ze niet in ons huis hebben, ze moeten maar ergens anders gaan
nieuwe woonplaats voor de familie Piep?
wonen met de hele familie.
Zij noemt de muizen de familie Piep.
En ze wil heel graag dat de muizenval snel komt, dan kan zij ze helpen verhuizen. Ze heeft al een mooi plekje op het oog, langs een weg waar zij en Pa Tok regelmatig rijden. Daar is een heleboel grasland en daar kunnen ze vast wel mooie holletjes maken, die familie Piep. Ma Tok wil ze ook nog wel wat eten van ons meegeven voor de eerste dag, zodat ze daar niet meteen naar moeten gaan zoeken, dan kunnen ze eerst voor een huisje zorgen.
Papa Laza vindt dat Ma Tok veel te goed is voor die beesten.
Laza (in het midden) kan niet de hele nacht zijn neus dichtknijpen
Maar dat komt waarschijnlijk omdat hij een hekel aan ze heeft. Niet omdat ze al ons eten opeten, want er is genoeg voor de familie Tok en de familie Piep samen, maar hij heeft een hekel aan hun stank.
Ik ruik dat niet zo erg, maar papa Laza kan er niet tegen, hij zei pas dat hij het liefste de hele nacht zijn neus dicht zou knijpen, maar dan moet hij op één poot op de stok zitten en dat kan hij niet zo lang volhouden, dan kukelt hij eraf.
Ik heb hem al voorgesteld om stukjes eten in zijn neusgaten te doen, maar dat wil hij niet, dan kan hij geen adem halen, zegt hij. Tja, dan zou hij de hele nacht met zijn snavel open moeten zitten en dat is ook geen pretje. Dus hij hoopt dat die Amerikaanse val snel komt, dan kan Ma Tok beginnen met haar grote muizenverhuizing.

13 opmerkingen:

  1. Arme dieren. Huismuizen horen niet in een weiland, ze kunnen geen holletjes en tunnels graven. Dat is de biotoop van gravers als veldmuizen en rosse woelmuizen.
    Dat is hetzelfde als ontheemde Syriërs naar een zompige waaierige koude besneeuwde camping op Lesbos deporteren. Foei.
    De Christelijke Huismuizen Unie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Waar woont u? Zal ik ze dan bij u in de buurt loslaten?

      Verwijderen
    2. Een lege fabriek, iets dergelijks in een urbane setting met her en der enig gras achtig onkruid is een barmhartige humane diervriendelijke optie.
      Bedrijventerreinen met de gebruikelijke leegstand, noem maar op.
      Er valt vast wat te kiezen i.p.v. te kniesoren.

      Verwijderen
    3. Mee eens.
      Je kan zo'n groep knabbelaars ook niet uit elkander halen.
      De Knagende Volks Partij

      Verwijderen
  2. hahahahhaha arme Laza. Hoewel hij wel een beetje zit te piepen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dan toch maar niet in een weiland loslaten, ma Tok, als ik bovenstaande lees. Dat is echt wel zielig als ze daar losgelaten worden en ze kunnen zich niet redden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan Papa Toktok de gevangen snuffelbeestjes niet invriezen en met de Kerst aanbieden bij het Leidsch Katblad ?
    Sinds Ma Bladkat offline is, zijn Ossie, Boezelmans, Ceraschatje en Boortje baanloos en zijn deze reporters aangewezen op de voedselbank voor dieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. http://www.fundainbusiness.nl/kantoor/leiden/object-48650118-rooseveltstraat-55/

    Ruimte zat!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De Echte Nederlandse Knaagdieren Partij wil dat burgemeester Lenferink een blijf van lijf vergunning in het rus(t)huis regelt voor de arme muisjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wij van de Paarden Staarten Partij (PSP) hebben niet meteen iets met de Huismuis (Mus musculus in het Latijn), van de Familie Ware Muizen (Muridae), maar verklaren ons toch solidair met de bedreigde huis muizen verzetsgroep in Huize De Tokkelaars.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Iedereen heeft nu zijn of haar punt wel gemaakt. Pa en Ma Tok zullen de familie Piep niet in het grasland uitzetten, maar in een buurt met leegstaande panden, waar ze zich naar hartenlust kunnen voortplanten. Ze krijgen zelfs voor de eerste dagen eten mee, zodat ze rustig naar woonruimte kunnen zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hahaha!
    Nog een tip (vlakbij): het pand aan de haven, leegstaand (voormalig restaurant) met terras en compleet ingerichte keuken. Volop kruimels aanwezig en misschien nog zelfs wel pakken meel en stukken kaas! Paradijsje!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Amnesty International13 maart 2017 om 19:21

    Het belangrijkste is wel dat groepen huismuizen of families Piep niet uitelkander worden getrokken.

    BeantwoordenVerwijderen