maandag 24 april 2017

De zorgen van Anne C


Anne C:

Ik heb van papa Laza vernomen dat dit nog nooit eerder is voorgekomen in de Tok-tuin: drie hennen die tegelijk aan het broeden zijn. Dat komt waarschijnlijk omdat er ook nog nooit zoveel kippen hier hebben gewoond als nu. Het gaat erg goed met de familie Tok.

de 3 broedhokjes op een rijtje
Ik ben alleen een beetje bang dat het straks wel druk gaat worden hier.
Niet dat er niet genoeg ruimte is voor allemaal, maar het zou zomaar kunnen dat er bij de nieuwe kuikens meerdere haantjes zitten.
En hoe moet dat dan?
Zou ik dan weg moeten?
Ik hoop het niet, want het bevalt mij hier uitstekend.
Mijn vader heeft de eindverantwoordelijkheid, dat vind ik prettig, want ik ben nog erg jong voor zo'n grote last op mijn schouders. Ik ben nog niet eens een jaar oud.
Ik mag wel onder papa's bewind
LazaRus, de eindbaas
opdrachten uitvoeren en dat vind ik helemaal geweldig. Maar ik ben toch blij dat hij de eindredactie heeft.
Stel je voor dat Ma Tok tegen mij zegt dat ik nu wel aan mijn eigen toompje dames toe ben.
Ik blijf veel liever hier, hier heb ik ook dames genoeg om te treden.
Sommigen willen niet dat ik in hun buurt kom, die prefereren Laza boven mij, dat is hun goed recht. Er zijn er genoeg die het niets uitmaakt welke haan hen treedt. En dan zijn er een paar die het wel fijn vinden als ik degene ben die het doet. Daar ben ik best trots op.
Er lopen nu natuurlijk niet meer zoveel hennen door de tuin, er zitten er drie in afzondering, maar er zijn er toch nog genoeg over voor papa Laza en mij.
Ik ben heel benieuwd wie de vader is van de kuikens, die straks uit hun eitjes komen gekropen. Zou het zichtbaar zijn of het kleintjes zijn van Laza of van
Anne C, de hulphaan
mij?
Laza is het gewend om vader te worden, maar ik niet.
Het lijkt mij fantastisch, maar het is toch ook wel een grote verantwoordelijkheid.
Zou ik ook mogen meehelpen bij de opvoeding?
Voor een haan komt die taak pas als de kleintjes vrij in de tuin gaan rondlopen, maar ik heb gehoord dat dat best snel gaat gebeuren, nu het net boven de tuin er hangt.
En het duurt niet lang meer voordat Odette's eerste kuiken uit zijn eitje gaat komen, ze zit al bijna drie weken te broeden.
Ik word er gewoon zenuwachtig van, wilt u dat wel geloven?

1 opmerking:

  1. Erg spannende tijden!
    Maar hoe gaat het eindelijk met Geertrui?
    Want zij is zo helemaal anders dan de anderen, toch? Niet zo gek op haantjes, haar tweelingzus verloren, geen moeder willen zijn, tenminste niet actief... Valt ze niet een beetje buiten de boot met haar eh, afwijkende opvattingen en levenswijze zeg maar? Wij maken ons een beetje zorgen over haar... Vooral omdat ze zo bijzonder is en niet altijd maar meekakelt met de rest! En dan ook nog behoorlijk bejaard... Dus graag nieuws over Truitje!

    BeantwoordenVerwijderen