woensdag 26 juli 2017

Het kraai-hoor-virus (1)


Barbara:

Er wordt weer telkens gekraaid hier in de Tok-tuin.
En niet alleen door Laza, onze baas, nee, ik hoor steeds rare zachte kraaigeluidjes, ook als Laza niet in de buurt is.

de 10 haantjes die verhuisd zijn naar Stolwijk
Hoe dat kan begrijp ik niet.
Pa en Ma Tok hebben alle hanen-kuikens weggebracht naar Stolwijk, dus er zijn nu alleen nog maar hennen en hennen-kuikens hier in de Tok-tuin.
En die kraaien niet.
Ik heb met mijn mede-serama Babette overlegd wat er aan de hand kan zijn en we zijn overeengekomen dat we samen gaan opletten of er een vast patroon zit in het gekraai.
We nemen elk een deel van de tuin voor onze rekening en zo hopen we erachter te komen wat er aan de hand is.
Zo gekakeld, zo gedaan.
Babette houdt de ene helft van de tuin in de gaten
Babette zat aan de kant van Yvonne en Yvette, de kant van het mensenhuis dus, en ik hield mij op aan de kant van de boom, achterin de tuin.
Maar het leek wel of de duvel ermee speelde, zodra wij onze posities hadden ingenomen werd er niet meer gekraaid, behalve door Laza dan.
Misschien hadden we te opvallend gedaan bij het betrekken van onze posten en durfde de kraaier zich niet meer te laten horen uit angst om betrapt te worden. Dus we spraken af om wat heen en weer te scharrelen en dan toch op te blijven letten.
En ja hoor, daar was het weer: een zacht kraaitje klonk onder de struik vandaan. En het werd beantwoord door net zo'n
de struik in de tuin
geluidje van achter de drinkbak. Babette en ik keken snel of we konden ontdekken wie er op die plaatsen zaten, maar dat was nog niet zo gemakkelijk.
Onder de struik zaten twee kuikens, Dirkje en Constance.
En achter de waterbak zaten Daantje en Eva, de andere twee kleintjes.
Ze waren allemaal druk aan het scharrelen en toen ik aan Constance vroeg of zij net had gekraaid keek ze me aan alsof ze een zaadje zag ontkiemen.
"Dat vroeg Laza me pas ook al," zei ze verbaasd. Ik keek naar Dirkje, die zei dat ze niets had gehoord, dus dat het Constance
de drinkbak in het drinkhokje
vast niet geweest was.
Babette had ondertussen met Daantje en Eva gekakeld en zij kwam mij verslag uitbrengen. Ook deze kuikens hadden geen van beide iets gehoord.
Nu begreep ik er helemaal niets meer van. Waren Babette en ik ergens door aangetast, dat wij dingen hoorden die er niet waren? Maar dan zou Laza ook besmet zijn, want volgens Constance had hij pas ook al zacht gekraai gehoord.
Ik heb nu met Babette afgesproken dat wij Nadine ook in ons onderzoeks-groepje gaan betrekken. Waarom Nadine? Eigenlijk gewoon omdat zij, net als wij dat zijn, ook bruin is.
Iets als kleur zoekt kleur, zou je kunnen zeggen. En zij is vast nog niet aangetast door het kraai-hoor-virus, zoals ik het nu maar even noem, want haar heb ik er nog helemaal niet over horen kakelen.

1 opmerking:

  1. Wat spannend nu weer! Vooral t.a.v. het 50% hen/haan kuiken-verhaal. Of zouden er ook bij kippen transgendertjes bestaan?

    BeantwoordenVerwijderen