vrijdag 4 augustus 2017

Her kraai-hoor-virus (3)


Nadine:

Ze hebben mij erbij gehaald, Barbara en Babette, omdat ik ook een bruine hen ben.

Barbara en Babette, de 2 kleintjes
En het is maar goed ook, want met die twee kleintjes alleen zou er niet veel terechtkomen van het speurwerk.
Ze zijn nog erg jong en ook nog niet zo lang lid van de familie Tok, dus een ervarener en wijzer iemand is nodig om uit dit mysterie te komen.
Ik zal uw geheugen even opfrissen.
We hebben eerst een dag lang Constance in de gaten gehouden, maar dat leverde niets op.
Of eigenlijk wel, want het feit dat zij niet gekraaid heeft, zelfs niet heel zachtjes, betekent natuurlijk wel iets, namelijk dat de kans dat zij de kraaigeluiden voortbrengt aanzienlijk kleiner is dan we eerst dachten.
De volgende dag luisterden we
zoon van LazaRus (met grote kam)
alle drie scherp of we gekraai hoorden vanuit een andere tuin. En het resultaat van die dag was dat we alle drie gekraai hadden gehoord dat niet in onze tuin was geproduceerd.

We mogen nu dus wel stellen dat het zeer waarschijnlijk is dat het "kraai-hoor-virus" niets anders is dan het horen van het kraaien van een haantje in een tuin verderop in de straat.
Het gaat dan om een zoon of een kleinzoon van onze eigen LazaRus. Vandaar dat het ook zo bekend klinkt, hij kraait net zoals zijn vader of opa.
het driehenschap
Zoals de ouden zongen, piepen de jongen, zou je kunnen zeggen.


Ik hoop dat Barbara, Babette en ik het probleem nu hebben opgelost, maar ons drie-hen-schap wordt nog niet ontbonden.
Als er alsnog rare geluiden gehoord worden die wél uit onze eigen tuin komen kunnen we altijd weer verder gaan met ons onderzoek.
Ik ben namelijk nog niet voor de volle honderd procent zeker dat er toch niet meer aan de hand is hier. Ik had nog een derde optie, weet u nog? Ik zal die mogelijkheid nog even voor mij houden, maar ik houd hem in gedachten.
Als u ook nog oplossingen kunt bedenken, wilt u die dan aan Ma Tok doorgeven?
Zij zal mij op de hoogte houden van alles wat er aan mogelijkheden uit uw midden binnenkomt via de reacties onder dit verhaaltje.

En dan heb ik nog een ander nieuwtje: er komt weer een verhaal over het verre oosten van ons land. Dat mag Odette vertellen en daar moet u nog tot na het weekend op wachten, maar dan weet u vast dat er daar ook weer wat is gebeurd. Verder houd ik u in spanning, anders hebt u het weekend niets om aan te denken en dat is ook zo saai.


3 opmerkingen:

 1. Het lijkt me een buurhaantje dat zich laat horen. Doet natuurlijk eerst nog zachtjes, maar naarmate hij zich zekerder voelt, zal hij Laza proberen de loef af te steken. Dat zal wat worden in de buurt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto van Nadine, al kijkt ze wel een beetje boos!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nadine kijkt niet boos, maar streng, mevrouw Katblad.

   Verwijderen