woensdag 8 maart 2017

Raadselachtige bewonersuitbreiding


Maria:

Het wordt steeds drukker in het Tok-huis.
En nu vraagt u zich natuurlijk af hoe dat komt.
Zijn er nieuwe kipjes bij gekomen? Of nog een haantje?

Hoogendoorn in Stolwijk
Als u even nadenkt kunt u zelf wel vaststellen dat de kans daarop héél erg klein is, omdat Hoogendoorn nog niet heropend is. Dat gaat half maart hopelijk gebeuren. De webshop is open, maar je kunt een kip of haan natuurlijk niet in een pakketje versturen.
Dus het antwoord op de vraag
Maria met kuikens, jaren geleden
naar nieuwe kippen is duidelijk: NEE.
Of ik dat jammer vind?
Nee hoor, ik wacht wel op eventuele nieuwe kuikentjes van onze eigen familie. Pippa staat zogezegd al in de startblokken om te gaan broeden, dus dat komt wel goed.
Hoe het dan komt dat het drukker wordt in ons huis?
Dat zal ik u vertellen.
Ma Tok had al een tijdje gezegd dat het bij ons naar muizen stonk. Zo'n muffe lucht.
En ze vond ook telkens van die kleine zwarte keuteltjes.
Dus ging ze al een keer met de bezem rond, maar er kwam niet één van die piepertjes te voorschijn. Nee, zo dom zijn ze
muizen in het Tok-huis
nu ook weer niet.
Maar gisteren hoorde Ma Tok gepiep achter de legnesten en ze pakte er razendsnel één op.
En ja hoor: drie kleine muisjes zaten daar knus te vergaderen. Ma Tok joeg ze naar buiten en ze tilde ook de andere legnesten van de grond, met als resultaat nog minstens vijf muizen. En achter de voorraadtonnen zaten er nog veel meer.
Ze werden allemaal naar buiten gedirigeerd en Ma Tok begon al mopperend ons huis schoon te
Lotje en Cieniy zijn niet genegen muizen te komen vangen
vegen.
Wat ze mopperde?
"Dit heeft natuurlijk geen enkele zin, als ik weg ben zijn ze met een paar minuten allemaal weer binnen. Ik ga maar even een kat halen boven in het huis."
Maar ze kwam met lege handen terug. De katten lagen allemaal te slapen en wensten niet gestoord te worden. Zelfs Lotje, die een fervent muizenvanger is, had geen zin om van haar slaapplaats te komen.
Tja, toen moest Ma Tok iets anders bedenken.
En zo kwam het dat ze toch naar Hoogendoorn ging bellen.
Want gif strooien voor de muizen
ouderwetse muizenval
kan niet, dan gaan wij ook dood en dat is niet de bedoeling.
En een gewone muizenval is ook te gevaarlijk voor onze voeten. Bij Hoogendoorn wisten ze gelukkig raad en zo werd een zogenaamde "Amerikaanse muizenval" besteld. Daar worden de muizen levend in gevangen en dan kunnen ze eventueel elders worden losgelaten. Natuurlijk op een flink aantal kilometers van het Tok-huis vandaan, anders vinden ze de weg terug en daar schieten we niets mee op.

Lotje in vol ornaat
Ma Tok heeft later op de dag Lotje toch nog zover gekregen dat zij zich de tuin in liet dragen. Maar ze ging niet achter de muizen aan, ze klom meteen in de boom en ging weer naar boven, het mensenhuis in.
En dat was maar goed ook, want Barbara schrok zo van die poes in de tuin, dat ze opvloog en op het terras belandde. Met wat lekkers in de tuin kreeg Ma Tok haar weer naar beneden.
Maar een poes als muizenvanger is dus ook niet echt een optie. Het wachten is nu op de Amerikaanse muizenval, ik hoop dat die zijn werk goed doet. Anders moet Ma Tok zelf achter de muizen aan met een netje.

4 opmerkingen:

  1. Martin 't Hart de Warmondse in Nederland wereldberoemde broodschrijver laat de bruine ratten in zijn tokken buitenverblijf gewoon meeëten. Ratjes doen immers geen vlieg kwaad. Die muffe lucht in tokland komt van de urine van een mannetjesmuisje, die op het punt staat zijn meisjes te betreden zeg maar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dieren 66 (D66) is voor transparantie betreffende de seksualiteit en voortplantingsdrift van tokbeesten en muizen.
    Dus wij scharen ons achter de vraag van Mevrouw Kruidvlak om meer openheid inzake het voortplantingsgedrag van tokkelaars en snuffelaars.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wel, een huis met 5 lieve meauwers en dan een piepende knaagploeg in de tuin!
    Voel de noodzaak voor "feline education".

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De haarfabrieken moeten dus op dieet. Streng dieet. Of gewoon een paar dagen geen enkel brokje meer! En ook geen Gourmet mousse! Dat zal ze leren!

    BeantwoordenVerwijderen