woensdag 1 maart 2017

Desiree is boos!


Desiree:

Er moet mij iets van het hart.
Er zijn een paar lezers, die vinden dat wij niet genoeg vrijheid krijgen als onze tuin wordt overspannen met grote netten.

oude foto: ongeveer de helft van de Tok-tuin
Op die lezers ben ik echt een beetje boos.
En dat is knap van die mensen, want ik ben helemaal niet snel boos te krijgen.
Waarom ik dat dan nu wel ben? In de eerste plaats wordt onze Ma Tok beschuldigd van opsluiting van haar eigen familie Tok in een te beperkte ruimte. Dat is natuurlijk gewoon grote onzin. Wij hebben hier zoveel meer ruimte dan de meeste kippen in ons land. En een netje er overheen, daar hebben wij helemaal geen last van. Bovendien is dat alleen voor onze eigen veiligheid, dus wij zijn er juist blij mee.
oude foto: ongeveer de andere helft van de Tok-tuin
En dan zegt een lezeres ook nog dat het beter is om in de stad geen kippen te houden. Wat is dat voor een domme opmerking? Ik zou het ermee eens zijn als wij in een heel klein hokje op een balkonnetje zouden moeten leven, maar wij hebben hier meer dan tweehond vierkante meter tot onze beschikking, dan kun je toch niet zeggen dat het hier te krap is voor twaalf hennetjes en twee haantjes?
Dus die lezeres moet haar oordeel maar snel bijstellen.
Wij voelen ons echt niet te kort gedaan door een netje over onze riante Tok-tuin. Dat net komt zo hoog te hangen dat wij het niet
het net, dat zo gemaakt is dat je er makkelijk doorheen kijkt
eens zullen merken, alleen als we zó hoog opvliegen dat het gevaarlijk voor ons wordt omdat wij daardoor op de straat buiten de tuin terecht zouden komen.
En daar zijn de gevaren niet te overzien. Bovendien gaat dat niet gebeuren, want er kunnen geen gevaarlijke dieren meer bij ons komen, juist door het net.
De slechtvalk, die hier vorige zomer naar onze kuikens kwam hengelen, kan er dan lekker ook niet meer in.

boze Desiree 
Dat Ma Tok eerst dacht aan kortwieken nemen wij haar totaal niet kwalijk.
Zij kreeg deze oplossing van verschillende kanten aangereikt en het is echt helemaal niet pijnlijk voor de betreffende kip of haan.
Wij waarderen het héél erg dat zij nu voor de best kostbare manier van overspanningsnetten heeft gekozen.
Zij en Pa Tok hebben erg veel over voor ons, dus het is een schande dat zij nu door sommige mensen worden verguisd juist omdat zij onze veiligheid willen garanderen.

Dus mensen: Als u vindt dat Ma Tok niet goed voor ons zorgt bent u echt abuis. Dat zeg ik, Desiree Tok, de oudste en wijste van de hele familie.
En daar kunt u het mee doen!

3 opmerkingen:

  1. Goed gezegd, Desiree! Dat was een mooi pleidooi. Natuurlijk hebben jullie ruimte genoeg, al je hele leven. Denk maar eens aan al die kippen die nog steeds opgehokt zitten. Geen vrije uitloopeieren daar, maar bij ma Tok wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad Wies, daar ben ik het mee eens. En goed gezegd Desiree! Laat de mensen maar zeuren, ze weten niet beter. En ma Tok is en blijft gewoon een hele goede en zorgzame kippenmoeder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bravo, Desi! Pik maar even lekker van je af want dat lucht altijd op! En je hebt groot gelijk!

    BeantwoordenVerwijderen