maandag 15 mei 2017

De inbreker


LazaRus:

Er is een inbreker geweest in onze Tok-tuin.
Nee, geen duif of meeuw, het was een mens!
Zoals een echte inbreker betaamt kwam hij niet door de deur, nee, hij kwam uit de lucht vallen. Wij zijn hier nog nooit zo geschrokken!

de muur en de schutting achter in de tuin met nog strak net
Ma Tok was gelukkig bij ons in de tuin, zij was wat rommel aan het opruimen, toen er opeens een hoop geschreeuw te horen was helemaal achterin de tuin, daar waar de muur overgaat in de schutting van de achterburen.
En ja, het gebeurde echt: er kwam een man over die schutting en die sprong zo onze tuin in. Dat was tenminste zijn bedoeling. Waar hij niet op had gerekend was ons overspanningsnet, dat tussen hem en de tuin in hing. Hij kwam er bovenop terecht, wat misschien zijn leven heeft gered, want het is een hoge muur en een hoge schutting, waar hij af sprong.
de poort die gesloten was
Hij keek erg verwilderd en begon over het net heen te rennen, terwijl Ma Tok tegen hem riep dat hij daar .... mee op moest houden, dat hij het hele net kapot trapte. Maar nee hoor, de man wankelde door, hier en daar gaten in het net trappend. Totdat hij er helemaal doorheen zakte en zomaar in onze tuin stond.
Hij rende naar de poort, maar toen hij zag dat die dicht was keerde hij om en ging zomaar het mensenhuis binnen door de achterdeur. Ma Tok vloog hem al scheldend achterna, ondertussen wel voorzichtig om zijn modder-voetstappen in de gang heen laverend. Zij kijkt erg vaak naar
het kapotte en slap hangende net
krimi's op tv en ze weet dus dat voetafdrukken sporen zijn, die bewijs kunnen opleveren.
De man vloog de voordeur uit waar hij werd opgevangen door de daar aan het werk zijnde stratenmaker, die hem stevig vasthield totdat er mensen van handhaving arriveerden, die hem op zijn buik op de grond duwden met zijn handen op zijn rug.
De man probeerde nog om hier onderuit te komen door te roepen dat hij geen adem kon halen (hij kijkt vast ook vaak boevenseries), maar daar trapten de handhavers niet in, zij droegen hem over aan de politie, die snel ter plaatse was.
slap hangend net
Ma Tok was de man naar buiten gevolgd en zij vertelde de politie dat de man schade had gemaakt in onze tuin. Daarop kwam een agent kijken bij ons en zo hoorden wij het hele verhaal van Ma Tok, die tegen hem vertelde wat er gebeurd was, ook toen de man uit ons gezichtsveld was verdwenen.
En nu is de rust weergekeerd in de Tok-tuin, maar als wij naar boven kijken worden we verdrietig, want ons prachtige, veilige net is stuk, er zitten grote gaten in en het is helemaal uit zijn voegen gerukt, het hangt niet meer mooi strak over de tuin, er zitten zielige hangplekken in. Ma Tok is ook droevig, vooral nu zij gehoord heeft dat haar verzekering de schade niet vergoedt.

10 opmerkingen:

  1. Wat een ongelooflijk verhaal! En zo spannend. Gelukkig heeft de man ma Tok niet aangevallen, dan had het nog veel erger kunnen aflopen. En de kippen: zijn ze erg getraumatiseerd? Voor dat net moeten we een oplossing bedenken. Kunnen we geen crowdfunding actie starten of is er bij die boef nog wat te halen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een verhaal! Kan zo in de krant.Wat zonde van het net!. Op zoiets is zo'n net natuurlijk niet berekend. Kunnen er nieuwe stukken net over de gaten worden genaaid? Zo repareerde ik eens een hor.Crowdfunding dan maar zoals mevrouw Wies bedacht? Wat een schrik ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pol van de Wiel16 mei 2017 om 12:28

    Spannend !
    Krijgen we nog een beschrijving c.q. signalement van deze verwarde meteoor ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Maar goed dat ie niet op een kip of haan terecht kwam! Wat een hufter gedrag. Is het al duidelijk waarom het nodig was vanaf het buurbalkon in de tuin te komen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wiel van de Pol16 mei 2017 om 16:32

    Misschien is het een teken van God (Omen) dat dat net niet zo'n goed idee was !? Een sortement omgekeerde Ica-rus ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk niet dat God daar een inbreker voor nodig heeft.

      Verwijderen
  6. Pol van de Wiel16 mei 2017 om 22:01

    Hat-i gejat in de hemelsblauwe Albert Heijn ?
    Eerder van gehoord. Kleur haar, lang, kort ?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jeetje, wat een vreselijk verhaal!!! Is dat dezelfde boef die eerst achtervolgd werd door het Hof?
    En Ma Tok: Wat een gevaarlijke actie!
    Al over de schrik heen?
    En ja dat net, wat zonde nou toch. En dat allemaal om een pakje thee en een paar croissantjes? Het moet toch niet gekker worden.
    Arme familie Tok...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een verhaal zeg!!! En wat een idioot om zo over zo'n schutting naar beneden te springen, levensgevaarlijk! Ik zou waarschijnlijk aan de grond genageld zijn blijven staan als ik zoiets had gezien, ik vind Ma Tok maar stoer!

    BeantwoordenVerwijderen