vrijdag 25 oktober 2019

Nieuws helpt


Pippa:

U vraagt zich misschien af hoe het intussen met de twee droevige kipjes gaat.
Of bent u ze vergeten door het nieuws over Jenny en Katie?
U weet toch nog wel over wie ik het heb?

Daantje en Dirkje
Daantje en Dirkje, inderdaad, die zo vreselijk in de put zaten door het overlijden van Geertrui, hun grote vriendin en voorbeeld.
Ik kan u gelukkig meedelen dat het veel beter gaat met mijn twee broedkinderen. Ze zijn door al het nieuwe in de Tok-tuin afgeleid, ze lopen nu weer tamelijk vrolijk rond te scharrelen, al zie ik ze soms nog even naar elkaar kijken en dan dicht tegen elkaar aan kruipen. Dat gebeurt vooral in de avonden, als we op stok gaan. Maar ik vertrouw erop dat dat ook wel zal slijten. Gisteren zag ik ze alweer een beetje ondeugend smoezen met elkaar. Als zij weer een geintje
Katie en Jenny scharrelen heerlijk in de Tok-tuin
gaan uithalen hoeven Yvonne, Yvette en ik het niet te doen om die twee op te vrolijken. Dat is maar goed ook, want wij zijn er niet echt goed in.
Dan is er nog een nieuwtje dat ik u mag vertellen.
Jenny en Katie deden het zó goed in Soestdijk, dat ma Tok ze heeft losgelaten in de tuin. Ze begonnen zich te vervelen in de ren en dat uitten ze door hun eigen eieren te gaan aanpikken en opeten. Ma Tok zei dat dat niet de bedoeling was, ze krijgen goed voer en dat is genoeg voor hen. Ze hadden ook al de speelbal gekregen van ma Tok, maar ik geloof niet dat ze het
de ren met daarin de gele speelbal met lekkere zaadjes
Laza danst voor zijn nieuwe haremdames
principe daarvan helemaal begrepen. Ze deden er namelijk niets mee, alleen als er per ongeluk wat zaadjes uitvielen aten ze die op. Niet de allerslimste hennen dus. Yvonne en Yvette hadden het meteen door, die voetbalden er keihard mee.
Maar goed, de twee bruine dames lopen nu ook vrij door de Tok-tuin. Het ging eigenlijk meteen goed.
Ma Tok had extra veel lekkers gestrooid in de tuin, zodat iedereen druk bezig was haar deel op te eisen, waardoor vergeten werd dat er een paar nieuwelingen tussen ons in liepen. En na het eten waren ze al niet zo nieuw meer.
Alleen Laza vond het nog de moeite waard om nader kennis te maken:
Laza bewaakt zijn nieuwe dames
hij ging voor hen dansen, zoals hij dat altijd doet als er nieuwe hennen zijn voor zijn harem.
Jenny en Katie keken hem een beetje beduusd aan en gingen toen gewoon verder met scharrelen.
Ze lieten hem zomaar staan!
Ik moest stiekem een beetje lachen om de snavel van LazaRus, die een blauwtje liep.
Even later zag ik hem vlakbij de bruine grote meiden lopen en dat was maar goed ook, want Yvette wilde Katie wegsturen bij een lekker hapje, maar dat liet onze dappere haan niet gebeuren. Hij keek alleen maar even dreigend naar Yvette, die zich vleugelophalend uit de poten maakte.
Jenny en Katie zijn opgenomen in de familie Tok.
Ik ben benieuwd of Katie en Jenny hem hierdoor accepteren als hun heer en meester, volgens mij hebben ze nog niet eerder onder het gezag van een haan gestaan, al hebben ze bij mevrouw Angelique wel samen met een paar haantjes rondgescharreld.
Zou mevrouw Angelique haar twee bruine hennen missen?
Misschien wil ma Tok dat eens aan haar vragen, dan horen wij het hier wel weer.

O o, nu zie ik Daantje en Dirkje toch samen staan gniffelen.
Daar gaat weer wat gebeuren binnenkort, denk ik.
En deze keer kan ik er alleen maar blij om zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten