vrijdag 4 maart 2022

Rommeltje


Floortje:

Het weer is de laatste tijd gelukkig beter geworden. 

Daantje en Dirkje
Eerst die harde wind en daarna veel regen. De storm was nog wel lollig, we gingen tegen de wind in lopen en lieten ons dan achteruit blazen. Vooral Daantje en Dirkje deden dat, tot ze er genoeg van hadden en ze een wat gewaagder spelletje bedachten. Ze gingen op de ren van Soestdijk zitten en lieten zich door de storm naar beneden waaien. Ze schaterden van het lachen, die gekke meiden! Op een gegeven moment vielen ze over elkaar heen op de grond en toen vond de tsaar het wel genoeg. 
Nikolaas vindt het wel genoeg

Hij riep ze tot de orde en gelukkig stopten ze. 
Ik zag Ursula bedenkelijk naar hen kijken, ik denk niet dat dat een diepe vriendschap gaat worden tussen dat drietal. Ursula is best aardig, al kakelt ze nog steeds een beetje bekakt. 
Daan en Dirk noemen haar steevast "Uggie" en dat accepteert ze, maar of ze het leuk vindt weet ik niet. Ik noem haar altijd Ursula, dat vind ik beter bij haar passen.
Ma Tok is ons voor de zekerheid nog een extra wormkuurtje aan het geven, dus onze eieren mogen weer niet gegeten worden. 
Omdat ma Tok het erg jammer vindt om ze weg te gooien kookt ze ze hard en dan maakt ze er een lekker prakje van. 
Voor ons! 
Heerlijk is dat. 
geprakte hard gekookte eieren

We krijgen nu elke morgen dat lekkers te eten in de tuin als we uit ons huis mogen. We eten dat eerst op en dan gaan we pas verder met ons gewone voer, dat ma Tok dan ook weer in onze etensbak heeft gedaan. 
Er lopen nog steeds muisjes door het Tok-huis, maar ik heb het idee dat het er wel minder zijn. Tja, als er geen eten voor ze is komen ze niet meer. Of ze gaan in de glimmende bak. Ik heb eens goed gekeken naar dat ding en ik zag dat aan beide kanten helemaal onderin een gaatje zit waar een muis door past. Als ma Tok onze deur komt sluiten 's avonds rent er soms een muisje door het gat aan de ene kant de bak in om er door het gat aan de andere kant weer uit te komen. Ze lopen er dus gewoon doorheen! Dat is niet echt de bedoeling, maar het bewijst wel dat ze het ding niet eng vinden. Ma Tok zei pas dat ze niet kon wachten tot de man weer komt om de bak te legen, ze is zó nieuwsgierig hoe haar plannetje heeft uitgewerkt. Zouden we echt nog gaan meemaken dat de muizenplaag voorbij is? 

Maria (links), Wiske (rechts vooraan) en Floortje
En dan nog iets over mijn afstamming: 
Op de grote foto hierboven kunt u mij zien met mijn moeder Wiske en oma Maria zaliger. 
Maria was de broedmoeder van Wiske, die later mijn broedmoeder werd. Maar Wiske is ook mijn biologische moeder, dat kun je duidelijk zien, wij lijken erg op elkaar. 

Mijn verhaal is een beetje een rommeltje geworden, maar u zult het ermee moeten doen. 
Laten we maar zeggen dat de storm alles door elkaar heeft gewaaid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten