vrijdag 14 oktober 2022

Gezonden en zieken


Daantje:

Ik vond err niks meerr aan in de tuin nadat Dirrkje was weggegaan. 

Daantje zonder Dirkje in de tuin
Natuurrlijk weet ik dat zij err niets aan kon doen en dat ze lieverr was gebleven, maarr daarr heb ik niet echt veel aan. 
Ik ben maarr begonnen mijn Leidse sprraak te verrgeten, in je eentje is dat ook niet leuk meerr. De "rr" laat ik nog wel rrollen, dat gaat zo vanzelf, dat leerr ik nooit meerr af denk ik. 
Toen ik de vijf nieuwe kipjes zag die ma Tok had gehaald werrd ik toch een beetje blij. Een aanwinst voorr de familie is altijd goed. Wel jammerr dat err ééntje ziek was en nog errgerr dat zij nog meerr hennetjes ziek maakte. 
Tenminste, dat denk ik. 
Annemaarrie is helemaal genezen en zij scharrrrelt weerr lekkerr in de rren bij de anderre nieuwe kipjes. 

Daantje met op de achtergrond Annette
Wij krrijgen nu allemaal spul in ons drrinkwaterr, ik prroef geen verrschil maar de volgende dag ziet het err vrreselijk smeerrig uit; gelukkig verrschoont ma Tok het elke dag.
Ik hoorrde dat het met Willeke al best goed gaat en dat Aarriane weerr zelf aan het eten is. 
Ik zag ma Tok wel bezorrgd kijken naarr Alexia, die heeft een paarr rraarre bulten op haarr gezicht. 
Op aanrraden van mevrrouw Angelique heeft ze Alexia nu ook in het mensenhuis gehaald. Het is daarr vast een gezellige boel zo langzamerrhand. 

De tsaarr kwam aan mij vrragen of het een beetje ging met mij. 
Dat vond ik heel zorrgzaam van
de tsaar in gesprek met Daantje

hem, hij is toch wel een goede haan. Eerrst had ik daarr een beetje mijn twijfels bij, maarr hij is err goed ingegrroeid, zal ik maar zeggen. Hij houdt stiekem iederreen in de gaten en grrijpt in als dat nodig is. 

We hebben ook nog iets geks meegemaakt. Wendy zat te slapen in het nachthok toen ze plotseling wakkerr schrrok en heel harrd "Willeke" rriep. Nu moet u weten dat Willeke dat nooit zou kunnen hoorren, want zij zit in de ziekenboeg en die is verr weg. 
Toen ik haarr vrroeg wat err aan de vleugel was kakelde ze dat ze had gedrroomd dat Willeke iets heel gevaarrlijks aan het doen was. 
Ze was heel hoog aan het vliegen en prrobeerrde zo de tuin uit te komen. 
Wendy herinnert zich niets van haar droom
"Maarr dat kan helemaal niet," kakelde ik, err zit toch een net boven de tuin?" Wendy keek beteuterrd rrond en kakelde dat zij daarr niet aan had gedacht in haarr drroom, maar dat ze nu wel weerr rrustig kon gaan slapen, omdat Willeke veilig was. Ik keek om me heen en zag dat err meerr kippen wakkerr waarren geschrrokken van Wendy's gegil. Een paarr hennen grrinnikten om die rraarre drroom en de tsaarr schudde zijn wijze hoofd. 
De volgende morrgen wist Wendy err niets meerr van en ze wilde niet geloven dat ze zo harrd had gerroepen dat err kippen wakkerr van waarren geworrden. Pas toen Nikolaas kakelde dat het echt was gebeurrd moest ze het wel aannemen. 
Ze kakelde dat ze zich schaamde maarr de anderren stelden haarr
Willeke en Wendy voordat Willeke ziek werd

gerrust , iederreen vond het wel grrappig. 
De tsaarr vrroeg of ze haarr vrriendin zo miste dat ze van haarr drroomde en Wendy bekende dat zij het inderrdaad wel een beetje eenzaam vond zo zonderr Willeke. "Maar wij zijn er toch allemaal?" kakelde Nikolaas, "wij kunnen Willeke niet vervangen, maar zij komt vast weer snel terug en tot zolang mag je altijd even bij één van de anderen je verhaal doen." 

Kijk, daarraan herrken je zijn kwaliteiten als leiderr. 
Wij zijn mevrrouw Angelique dankbaarr dat ma Tok hem mocht hebben voorr ons en we hopen dat hij nog lang hierr in de tuin blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten