vrijdag 21 oktober 2022

Grote blijdschap in de Tok-tuin


Yneke:

Ik ben hier nu al een poosje en het bevalt me hier prima, vooral omdat mijn vriendin Yolanthe bij mij is. 

Yneke en Yolanthe op de voerton
Wij doen bijna alles samen, zo zitten we in de nacht niet op de stok bij de anderen, nee, we prefereren ons eigen plekje op de voerton. Ik moet er niet aan denken dat zij er niet zou zijn. Twee hartsvriendinnen of zusjes die uit elkaar gehaald worden is vreselijk. Dat gebeurde met Daantje en Dirkje en nu ook met Wendy en Willeke, Willeke verdween zomaar opeens uit de tuin. Ma Tok had haar meegenomen het mensenhuis in omdat ze ziek was, ze had longontsteking kakelde Wendy. 
Willeke (links) en Wendy herenigd in de tuin
Zij voelde zich erg alleen toen haar beste vriendin er niet was, ze droomde zelfs van haar. 
Maar er is iets heel moois gebeurd: Willeke is terug! Op een morgen kwam ma Tok met haar de tuin in en zette haar neer vlakbij Wendy. Die begon meteen hard te kakelen, zodat iedereen eraan kwam hollen, Zaza voorop natuurlijk, die kan zó hard lopen, ze kan wel meedoen met de Olympische Spelen. Dat laatste heb ik van ma Tok, die haar lachend zag komen aanrennen.
Nadine is weer beter

Wendy en Willeke hadden een boel te bekakelen, dat begrijpt u. 
En de vreugde was nog niet afgelopen, nee, er werd nog een kipje weer bij ons gezet. 
Wie dat was? 
Nee, Ariane en Alexia niet, die zijn nog niet helemaal beter. 
Weet u nog dat Nadine niet meer op haar ene poot kon staan? En dat ma Tok haar in een apart hokje had gezet om rust te houden? Er is daar in dat hokje een wonder gebeurd: Nadine kan weer lopen! Ma tok heeft een blauw verbandje om haar slappe poot gedaan en nu loopt ze weer heerlijk door de tuin. 
Wie op haar afkwam? 
Odette. 
Zij is net zo oud als Nadine, ze zijn allebei twaalf jaar, dat schept ook een band. 
Wat een geweldige ochtend was dat! We kregen extra veel groentjes en meelwormen van ma Tok en de tsaar kakelde dat hij trots was op de genezen
Ariane en Alexia in de ziekenboeg

hennen, die zo lang hun best hadden moeten doen om weer beter te worden.
Nu zitten alleen Alexia en Ariane nog boven in het mensenhuis. Gelukkig gaat het elke dag een beetje beter met hen, ma Tok denkt dat ze misschien volgende week wel weer naar de tuin kunnen. 
Wat een feest zal dat zijn, dan is er niemand meer ziek! 
Dat is best lang geleden.

Waar we hier nog wel last van hebben is gekriebel van die vervelende luizen. 
Wij hebben nu iets nieuws in ons drinkwater gekregen,
het anti-luis spul

dat helpt heel goed zeggen ze. Als wij dat spul hebben gedronken en een luis prikt ons gaat hij dood. 
Zou dit eindelijk de oplossing zijn? Ma Tok hoopt het wel, want het spul is schreeuwend duur. Als het niet werkt wil ma Tok haar geld terug, hahaha. Volgende week moeten we het nog een keer een dag drinken en dan zou het klaar moeten zijn. Dat zou toch wel erg fijn zijn, voor ons en ook voor ma Tok, die maar blijft poetsen en sprayen in onze hokken.

2 opmerkingen:

  1. Gelukkig gaat het weer beter in de Toktuin! Komt vast door de goede zorgen van ma Tok. En als ma Tok het poetsen beu is, wil ik wel weer een keer komen helpen, hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo, dat spul is inderdaad duur zeg!

    BeantwoordenVerwijderen