vrijdag 20 januari 2023


Xena:

Het mysterie van het verdwijnen der dingen is nog niet opgelost, maar ik geloof toch dat er iets begint te dagen hier. 

het gang-raam in het mensenhuis
Zo zou ma Tok verdwenen zijn en dat zou wel het ergste zijn wat ons kon overkomen, maar ik heb haar toch heel duidelijk zien staan in het mensenhuis voor het raam boven. Ze keek naar mij en ze zwaaide. Daar werd ik helemaal blij van. Toen pa Tok de kleintjes uit het Tok-huis had gelaten heb ik het meteen doorgekakeld aan Yneke en de anderen. Vooral Yneke had zich ernstige zorgen gemaakt en ze kon mij maar nauwelijks geloven. Ik hoop dat ma Tok nog een keer voor dat raam gaat staan als Yneke ook buiten is, dan kan zij haar zorgen ook vergeten. 
tsaar Nikolaas gelooft niet dat ma Tok 
iets te maken heeft met de verdwijningen

Het vreemde is dat sinds ma Tok niet meer in de tuin komt er ook geen dingen meer verdwijnen. Ik heb met mijn beste vriendin en huisgenote Xandra gekakeld en wij zijn het erover eens dat ma Tok misschien iets met dit mysterie te maken heeft. We zijn samen naar de tsaar gegaan om onze vermoedens aan hem voor te leggen, maar hij kakelde dat hij zich niet kon voorstellen dat ma Tok ons voor de gek zou houden. Bovendien was zij zelf slachtoffer van een verdwijning en slachtoffer en dader zijn toch meestal niet dezelfde. 
Wij hebben wel gezien dat ma Tok, voor ze verdween, veel met Daantje stond te praten, dus ik weet niet of zij Daantje verdacht van de rare dingen die hier gebeuren. 
heeft Daantje er iets mee te maken?
Het raadsel blijft toch boven de tuin hangen en het geeft een soort onrust. Tsaar Nikolaas trekt zich regelmatig terug om te brainstormen, maar ik geloof niet dat daar erg veel uit komt. Dus Xandra en ik houden alles nu goed in de gaten en ik hoop dat wij het raadsel kunnen oplossen.
Ondertussen is Floortje door mevrouw Wies begraven. Wiske was behoorlijk van slag toen zij haar dochter levenloos had zien liggen in het Tok-huis. Het is ook vreemd dat een kind eerder gaat dan de moeder, maar het komt toch voor. Ik vond Floor altijd een lollig hennetje, best lief, maar soms ook eigenwijs. 
Daantje, Dirkje en Floortje als kuikens
Ze was van hetzelfde geboortejaar als Dirkje, die een paar maanden eerder plotseling doodging. 
Zou het aan het bouwjaar liggen? Alleen Daantje is nog over van dat jaar, ik hoop dat zij nog lang hier mag blijven. 
Zou ma Tok daarom misschien zoveel met haar gepraat hebben? Zou Daantje bang zijn dat zij binnenkort ook dood zal gaan? Ik ga eens met haar kakelen om haar een hart onder de veren te steken, het is best zwaar voor haar dat zij al haar leeftijdgenoten nu kwijt is. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten