vrijdag 14 april 2023

Overpeinzingen van Ariane


Ariane:

Op de foto hierboven ziet u mij in de ren van het Loo. 

boze Zaza
Die ren is even afgesloten geweest omdat Brigitte moest wennen aan ons en wij aan haar voor ze los door de hele tuin mocht lopen. 
Zaza was daar erg boos om, ze heeft een hele dag lopen mokken, tot ze uiteindelijk begreep dat dat niet hielp; ze heeft haar eitje toen uit protest in Soestdijk gedeponeerd, ze wilde per se leggen in een paleis, zoals ze kakelde. Eigenwijze meid! Wat maakt het nu uit waar je gaat leggen, als het maar op een veilig plekje is. Ik doe het meestal in het Tok-huis en als dat nog niet open is in de morgen zoek ik een andere plaats. Soms is dat in het Loo, dat nu weer open is omdat Brigitte bij ons in de tuin scharrelt en tegenwoordig in het Tok-huis slaapt. 
Ariane met haar 2 grote vriendinnen
Ik slaap daar niet, ik prefereer een plekje op een tak van de struik in de tuin. Dan ben je meteen wakker als het licht wordt en je hoeft ook niet op ma Tok te wachten om een wandelingetje door de tuin te maken. Eten doe ik dan in Soestdijk, dat altijd open staat. Xandra en Xena vinden dat goed, zij eten ook wel eens bij ons in het Tok-huis, vooral als ma Tok een nieuwe schep voer in de silo daar heeft gedaan. De twee grote meiden pikken dan de lekkerste dingetjes eruit, dat kunnen ze goed omdat ze zo groot zijn en dus van boven af de silo in kunnen kijken.
het kapotte en opgegeten ei

Of ik dat erg vind? 
Nee hoor, er blijft altijd genoeg lekkers over voor mij. En ma Tok strooit elke dag wormpjes voor ons en soms doet ze eivoer in de piktafel, dat is ook heerlijk, daar eet je je snavel bijna bij op. Vanochtend had Xena een ei gelegd in de tuin, zomaar op de tegels, waardoor het een beetje kapot was gegaan. We hebben het toen maar opgegeten, anders zou het maar bederven. Zo'n ei smaakt echt geweldig, daar lust ik wel pap van! Ma Tok zag de lege schaal liggen, ze zei tegen Xena en Xandra dat ze in het vervolg beter op moesten letten waar ze gingen zitten als ze een ei voelden aankomen. 
Brigitte is al helemaal gewend
Ik begrijp dat wel, maar ik vind het helemaal niet erg als het weer zou gebeuren. 
Brigitte is al helemaal ingeburgerd hier, ze loopt gewoon tussen ons in door de tuin alsof ze nooit ergens anders heeft gewoond. Ik ben benieuwd waar ze vandaan komt en wat haar voorgeschiedenis is, ik denk dat zij volgende week aan de beurt komt om daar over te vertellen. 
Willeke is nog steeds niet terug in de tuin, zij is nog niet sterk genoeg zegt ma Tok. Het gaat wel beter met haar, maar dat kan zomaar weer omslaan en daarom houdt ma Tok haar nog even in de lekker warme kamer van het mensenhuis. Ze zit daar wel helemaal alleen, dat vindt ze vast niet fijn. 
Willeke en Ariane allebei in de ziekenboeg (oudere foto)
De vorige keer dat ze ziek was was er altijd ook nog één van ons bij haar, wij waren besmet door Annemarie. Die is inmiddels niet meer onder ons, de arme meid was eigenlijk al te ver heen toen ze hier kwam. Ze heeft in elk geval nog een mooie tijd gehad hier, denk ik dan maar. 
En zo gaat het in het leven, de ene kip komt en de andere gaat. 
Dat laatste heb ik niet van mezelf maar van Angelique, die al aardig filosofisch aan het worden is. Het zou goed kunnen dat zij de opvolgster van Odette gaat worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten