vrijdag 22 september 2023

Verontrustend nieuws


Tsaar Nikolaas:

Er is iets dat mij een nogal verontrust. 

Nikolaas met een deel van zijn harem
Ma Tok heeft mij verteld dat zij een hele poos weggaat. 
Waar naartoe? 
Zรณ ver dat je niet nog verder kunt gaan. 
"Maar wie moet er dan voor ons zorgen?" vroeg ik haar. 
Ze zei dat ik me daar niet druk om hoefde te maken, er komt iemand in haar huis wonen als zij er niet is en die persoon zal voor de katten en de familie Tok zorgen. Ik vroeg of die persoon mevrouw Marit was, maar nee, het is iemand anders, zei ze, mevrouw Marit heeft zelf drie katten en daar moet ze ook voor zorgen, dus ze kan niet in het
Xena en Xandra voor Soestdijk

huis van ma Tok komen wonen. 
Ma Tok heeft de persoon al gezien en ze heeft hem ook al ons huis en de Tok-tuin getoond. 
Wanneer dat was? 
Voordat ze definitief besloot om ons zolang te gaan verlaten. 
"Je denkt toch niet dat ik weg zou gaan als ik niet eerst iets voor jullie geregeld zou hebben," zei ze en ja, daar had ze wel gelijk in, dat zou ze nooit doen. Wij zouden die persoon ook al gezien moeten hebben toen hij kwam kennismaken, maar ik kan me dat niet herinneren, er komen wel vaker onbekende mensen met ma Tok mee de tuin in en ik weet
Nikolaas kraait zijn hennen bij elkaar

niet wie van die mensen onze tijdelijke verzorger wordt. 
Waarom ma Tok weg gaat? 
Ze wil graag haar zus bezoeken en die woont in dat heel erg verre land. Ze heeft die zus al heel lang niet meer gezien, dat komt omdat ze zover weg woont. Waarom die zus daar dan is gaan wonen weet ik niet, ik persoonlijk vind het niet zo slim, maar mensen zijn nu eenmaal anders dan kippen, daar zal het wel aan liggen. 
Ik heb alle kippen bij elkaar gekraaid en hun het verontrustende nieuws verteld. 
Natuurlijk heb ik ze meteen gerustgesteld. 
Nikolaas is de onbetwiste baas in de Tok-tuin
Hoe? 
Door te vertellen dat ik voor hen zal blijven opkomen, ook als die nieuwe vreemde verzorger er zal zijn. Zaza vroeg of ik hem ook zou gaan pikken. Tja, dat weet ik nog niet, het ligt eraan hoe hij zich gedraagt. Als hij mij erkent als de baas hier in de Tok-tuin zal ik me een beetje inhouden, maar als het nodig is kan hij een flinke pik in zijn benen verwachten. 
Hierdoor was iedereen weer een beetje rustiger geworden. 
Wat ik me nog wel afvraag is of er tijdens Ma Tok's afwezigheid verhaaltjes zullen komen over ons. Ik denk het niet, dus dan moet u het een poosje zonder ons doen.

Ma Tok: De verhaaltjes zullen inderdaad een poosje stoppen, maar als ik terug ben zal ik u weer op de hoogte houden van het wel en wee van de familie Tok. 
En het is nog niet zover, er komen nog een paar verhaaltjes voor de vakantie-stop.

2 opmerkingen:

  1. Tsaar Nicolaas, het komt allemaal goed. Zorg jij nou maar voor je harem, dan is ma Tok terug voor je het weet. En niet in andermans benen pikken, anders kom ik een hartig woordje met je wisselen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, ik ben de verre zus!!
    We kijken erg uit naar het bezoek van Ma Tok!!
    En het wordt hier al zomers weer☀️☀️
    Tassie groeten aan allemaal ๐Ÿ“๐Ÿ“๐Ÿฏ๐Ÿฏ

    BeantwoordenVerwijderen