vrijdag 26 januari 2024

Bericht van buiten


Ariane:

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik tegen u mocht kakelen. 

trotse Amalia
Ik heb nooit zoveel in te brengen, Amalia is de baas over ons vijven. Daarmee bedoel ik de kippen die buiten in de struik slapen 's nachts en niet in het Tok-huis. Wij vinden buiten slapen veel fijner dan in zo'n muf hok of huis, laat de frisse lucht maar lekker om ons heen waaien. Of we nooit nat worden als het regent? Soms een klein beetje vochtig, maar nooit echt heel nat. Dat komt omdat wij onze plekjes in de struik zorgvuldig uitkiezen, met bladeren boven ons, die het regenwater tegenhouden. Als het heel hard stormt komen er wel eens druppels tussen de bladeren door, maar dat zijn er nooit veel. 
Amalia kakelt altijd dat wij de gezondste kippen van de tuin zijn omdat we buiten slapen en ik moet toegeven dat wij eigenlijk nooit ziek zijn. 
de tsaar wil in de struik slapen
Daarom begrijp ik niet dat niet alle familieleden in de frisse lucht overnachten. De tsaar probeerde pas een keer bij ons in de struik te blijven, maar ma Tok pakte hem en zette hem binnen. Dat is nodig omdat hij anders veel te vroeg begint met kraaien en daar wordt een buurvrouw niet zo blij van. Ik vond het wel gezellig dat hij bij ons kwam zitten, heel verstandig ook, maar ja, je moet je buren te vriend houden zegt ma Tok. Gelukkig hebben wij daar geen last van. 
Ik zou wel graag willen dat het weer wat beter werd, wat is er enorm veel regen gevallen de laatste tijd. Dat begon al toen ma Tok op haar verre reis was en het is nog niet echt gestopt. Nu en dan een droge dag, maar echt lekker weer is het nog steeds niet. 
Ariane is veel bescheidener dan Amalia
Nu zit ik ook niet te wachten op heel erge kou, zoals die er pas was, maar dat heb ik toch liever dan regen. 
Zou het nog lang duren voordat het lente wordt? Ik vind eigenlijk dat er wel genoeg slecht weer is geweest, maar ja, wie ben ik? Een eenvoudig hennetje in de Tok-tuin. Ik heb de naam van een prinses gekregen van ma Tok, dat is leuk, maar veel heb ik er niet aan. Amalia wel, die kakelt telkens dat zij de kroonprinses is en dus de baas over ons mag spelen. Wij trekken ons daar niet zoveel van aan, maar soms denk ik wel eens dat het goed voor haar zou zijn als ze wat minder hoog van de toren zou blazen. Ze denkt ook dat de tsaar verliefd op haar is, nou, daar merk
Tui met haar mooie veren

ik niet veel van. Hij treedt ons allemaal even vaak en hij kakelt ook niet vaker met Amalia dan met de andere hennen. 
Ik heb wel gehoord dat hij Trui heel mooi vond, maar dat zij hem eigenlijk veel te klein vond en dus niet van zijn avances gediend was. Ze heeft hem een paar keer een blauwtje laten lopen en daarna was de liefde wel bekoeld. Trui is nog steeds een heel mooie kip met prachtige veren, maar dat betekent dus niet dat zij zich daarop laat voorstaan, nee, ze is veel bescheidener dan Amalia. 
Misschien houdt de tsaar wel meer van mooie bescheiden hennen dan van kippen die zichzelf heel belangrijk vinden en dat zou heel verstandig van hem zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten