vrijdag 8 april 2022

Geweldig nieuws in de Tok-tuin


 Floortje:

Hoera! 
Ik ben voor het eerst kloek geworden! 

Victoria, net uit haar eitje (nog nat)
En mijn kuikens zijn de mooiste die er ooit uit hun eitjes zijn gekropen. Ma Tok heeft foto's van ze gemaakt, eerst van Victoria, die toen nog mijn enige kleintje was en later ook van Valentina, haar zusje. 
U kunt ze dus ook bewonderen. 
Zijn ze niet prachtig?
Ma Tok komt steeds kijken, ze zegt dat dat is om te zien of alles goed gaat met mij en de kleintjes, maar ik geloof haar niet, volgens mij vindt ze Victoria en Valentina net zo mooi en schattig als ik en kan ze er geen genoeg van krijgen om ze te bekijken. 
Ze heeft Valentina ook al op een
Valentina 1 nacht na haar uitkomen

rare manier vast gehouden, dat was om te kijken of zij een haantje of een hennetje is, maar ze zei dat ze het nog steeds niet wist. Ik weet het ook niet, maar ik ga mijn kuikens niet raar vastpakken, ik wacht gewoon tot ze al of niet gaan kraaien. Bovendien zegt ma Tok altijd dat alle kuikens die in de Tok-tuin uit hun eitje kruipen hennetjes zijn tot het tegendeel bewezen is. Daarom krijgen ze ook altijd een meisjesnaam. Dus waarom ze dit nu weer ging doen weet ik niet, ik vind het onzin en dat heb ik tegen haar gezegd ook. Gelukkig kwam papa tsaar Nikolaas mij helpen door in ma Tok's benen te klimmen, zodat
snel weer onder mama Floortje

ze mij met rust liet. 
Ik heb Victoria en Valentina snel weer onder mij gestuurd, anders zouden zij het koud krijgen. Het weer was niet best toen ze uitkwamen, daar kan ik ook niets aan doen, vorige week was het bijna lente en nu opeens is het weer winter geworden. 
Zou dat nou allemaal komen door de opwarming van de aarde? 
Wel raar dat het dan weer zo koud wordt. Ik begrijp er niets van en eigenlijk is het ook niet belangrijk, ik houd mijn kleintjes gewoon lekker warm in mijn dons. Ik heb nooit geweten hoe heerlijk dat voelt, zo'n kuiken onder je dat nu
Victoria na 1 nacht
en dan een beetje heen en weer wriemelt en verder gewoon slaapt en groeit. 
Ma Tok heeft ook kuikenvoer neergezet, daar mag ik ook van eten om weer op krachten te komen, maar voorlopig heb ik daar geen tijd voor, ik heb het veel te druk met warmhouden. Eten komt morgen wel, dan krijgen de ukkies ook honger en dan moeten we wel even de kou trotseren, anders komen ze om van de honger. 
Ik zit ondertussen heerlijk te genieten hier in het Loo. 
En nu maar afwachten of er nog iemand anders broeds wordt hier in de tuin.
Tot slot nog een foto van mijn kuikens (omdat ze zo mooi zijn):
Victoria (achteraan) en Valentina

3 opmerkingen:

  1. Oh ze zijn prachtig! Gefeliciteerd Floortje, de tuinbewoners en Ma en Pa Tok.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte gefeliciteerd met de twee prachtige kuikens! Wat zien ze er schattig uit en de namen zijn ook al zo mooi. De foto: snel weer onder mama Floortje is een hele leuke, maar de laatste is ook geweldig! De Toktuin zal wel trots zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Awh wat een schatjes. Nu maar hopen dat het geen Valentijn en Victor zijn.

    BeantwoordenVerwijderen