vrijdag 23 juni 2023

Amalia aan de regering?


Amalia:

Ja, nu moet ik wel vertellen waarom ik aan het kraaien was geslagen. 

Amalia maakt zich zorgen
Iedereen denkt dat ik zo graag wil regeren in de Tok-tuin, maar dat is helemaal niet waar. Ik wil gewoon de tsaar een toontje lager laten zingen. 
Waarom? 
Omdat hij ma Tok steeds zo aanvalt. Het is gewoon niet normaal meer, het lijkt wel steeds erger te worden. Pas liep ze de tuin uit met grote bloedende krassen op haar been van zijn sporen en kleinere bloedende plekken op haar armen en benen van zijn snavel. Hij hangt soms gewoon aan haar been met zijn snavel en hij laat pas los als ze hem wil oppakken, maar dan pikt hij weer in haar handen. 
Dat kan zo toch niet doorgaan? 
Nikolaas in de aanval
Ik heb nu aan ma Tok gevraagd of ze Nikolaas nog wel leuk vindt. 
Ze keek bedenkelijk en zei dat ze erover aan het nadenken was om hem terug te brengen naar mevrouw Angelique. 
Toen schrok ik, want dan hebben wij geen haan meer en ik vind het toch wel fijn om een mannelijke beschermer te hebben in de tuin. Vooral nu er telkens een poes hier rondloopt, één met meerdere kleuren. Ma Tok noemt haar Mickie, ze hoort bij een buurman. 
Ma Tok vindt het fijn dat zij steeds komt, ze hoopt dat ze een heleboel muizen vangt in de tuin. Maar ik vind het toch een beetje eng, zo'n rover vlakbij ons, je weet maar nooit of zij niet per ongeluk een klein kipje aanziet voor een muis. 
bloedende krassen op ma Tok's been
Ze loopt zelfs gewoon ons Tok-huis in, dat vind ik best brutaal. En dan is een haan toch wel fijn, hoewel Nikolaas niet echt op de poes afstapt als zij hier weer eens komt kijken. 
Ik dacht dat ik de tsaar een lesje kon leren door hem te laten horen dat hij niet alleen de baas is in de tuin, maar dat heeft dus niet gewerkt. Ik deelde mijn zorgen met Zaza, die op mij afkwam om te vragen waarom ik dat had gedaan, dat kraaien. Zij vond het een goed idee om Nikolaas terug te sturen naar mevrouw Angelique, dan kon ma Tok meteen een haantje van haar ras halen. Ik weet niet of dat mogelijk is, misschien wil mevrouw Angelique onze tsaar helemaal niet terug hebben omdat hij zo gemeen is. Zaza dacht dat het juist goed
haantje van het ras van Zaza (foto Aad Rijs)

voor Nikolaas zou zijn omdat er bij mevrouw Angelique veel meer hanen rondlopen, die zouden hem wel een lesje leren. 
Tsja, als je het zo bekijkt... 
Ik ga aan ma Tok vragen of zij aan mevrouw Angelique wil vragen om de tsaar om te wisselen voor een ander ras, dat niet zo vals is naar mensen toe. En hij moet niet te hard kraaien, anders wordt de buurvrouw boos, daar moeten we ook rekening mee houden. 
Ik ben heel benieuwd of er echt een andere haan gaat komen. We kunnen het ook wel zonder haan proberen, maar ja, die Mickie hè? Bovendien hoort er wel een haantje bij onze familie, dat bent u toch wel met mij eens?

3 opmerkingen:

  1. Uiteraard hoort er een haantje in de familie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toen mijn haan uit de tuin wegging (na 2 boze buurmannen), waren mijn kipjes erg van slag. Dat zou ik jouw kippen niet aandoen, ma Tok! Ze raken van de leg en hebben steeds ruzie. Heel zielig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het valt mij op dat er steeds meer anonieme reacties komen. U kunt veilig uw naam (alleen voornaam is voldoende) gebruiken, u kunt dit doen door bij "reageer als:" uw naam in te typen en dan op doorgaan klikken.

    BeantwoordenVerwijderen