vrijdag 4 augustus 2023

Eetfeestjes


Wendy:

Ma Tok is er weer en daar ben ik blij om. 

de mooie laarzen van mevrouw Marit (rechts)
Het is niet dat wij niet goed verzorgd werden door mevrouw Marit, verre van dat. 
Zij heeft zelfs de matten bij de deur naar het mensenhuis helemaal schoongemaakt en ook het stukje steen waar de waterslang is. 
Het ziet er nu heel mooi uit, al had het van mij niet gehoeven, maar ma Tok vond het prachtig, ze keek helemaal vrolijk toen ze het zag. Dat was pas toen ze haar voeten wilde vegen, ze had toen alles voor onze verzorging al gedaan. 
Ik moet zeggen dat zij het niet zo nauw neemt met die mat, soms worden haar laarzen er eerder viezer van dan schoner. 
sla-feestje
Maar mevrouw Marit, die haar eigen laarzen had meegebracht naar de Tok-tuin, vond het waarschijnlijk belangrijk dat die mooie laarzen ook schoon werden als ze klaar was in de tuin. 
Er was nog een voordeeltje voor ons omdat ma Tok op vakantie was geweest. Er lag nog een krop sla in haar koelkast toen ze thuiskwam en ze vond die niet mooi genoeg meer om zelf op te eten, dus kregen wij die héle krop. Ze had er wel blaadjes van gescheurd, anders zou het voor ons een beetje moeilijk zijn om eerlijk te verdelen. 
Het smaakte heerlijk! Het werd gewoon een sla-partijtje in de tuin. 
En toen er ook nog een dode muis in de val zat was het helemaal
Amalia met het dode muisje

feest, wij krijgen die dode muisjes tegenwoordig. We rennen er om de beurt mee rond, we houden het beestje vast aan zijn staart. Na een tijdje zijn we het hollen zat en beginnen we te eten. Ma Tok kijkt dan altijd een andere kant op, zij vindt het een heel naar gezicht als wij in de muis pikken, zegt ze. Ik begrijp niet waarom, het beestje voelt er niks van en wij vinden het lekker. En het is nog goed voor ons ook, heel veel eiwit, dat hebben wij nodig op het ogenblik. 
Waarom? Omdat we in de rui gaan en dus nieuwe veren moeten
de piktafel, hier met meelwormpjes

maken. Die veren bestaan voor een groot deel uit eiwit, dus hoe meer we daarvan binnen krijgen hoe eerder we weer een mooi nieuw verenpak hebben. 
We krijgen nu en dan ook eivoer van ma Tok, dat krijgen we op de piktafel. Dat is vreselijk lekker en dus ook goed voor ons. 

Zo ziet u: wij hebben deze week heel wat eetfeestjes gehad. 
Van mij mag ma Tok nog wel een keertje weggaan, als dit de gevolgen zijn.  

2 opmerkingen:

  1. Wat een feest
    Sla met muis
    En de baas weer thuis 🙂

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nooit geweten dat kippen ook muizen eten. Maar dat is zeker de reden dat ze er zo goed uitzien. Liggen er nu geen muizenkeuteltjes meer, ma Tok?

    BeantwoordenVerwijderen