vrijdag 23 februari 2024

Hoor wie klopt daar kippen (3)


Xena:

Wij, Xandra en ik, hebben allerlei verhalen gehoord over Daantje en Dirkje en over Geertrui, die hier ook gewoond heeft. 

de beide Geertruitjes
Dat was voor onze tijd, al hebben we Dirkje nog even meegemaakt en Daantje nog een paar jaren. 
Naar aanleiding van Daantjes verscheiden kwamen er veel anekdotes naar boven bij de familie, die deze drie kippen allemaal hebben meegemaakt. 
Wij begrepen dat het toen een dolle boel was hier in de tuin en dat er veel gelachen werd. Ik vind het jammer dat dat nu niet meer gebeurt en daarom hebben Xandra en ik besloten daar iets aan te gaan doen. 
We zitten elke avond samen in Soestdijk en voordat we gaan slapen kakelen we altijd nog een poosje. Die tijd gebruikten we nu voor het bedenken van iets grappigs, maar dat viel nog niet mee.


Xandra:

U hebt het al van Xena gehoord, dat wij graag iets meer lol in het leven in de Tok-tuin wilden brengen. 

Daantje en Dirkje
Ik heb begrepen dat de drie ondeugden daar heel goed in waren, maar voor ons geldt dat niet. We hadden wel bedacht dat we iets heel geks moesten bedenken en dat het niet moest lijken op een grap van Daantje, Dirkje of Geertrui. 
Hadden wij maar net zo'n lollige geest als die kleintjes. 
Voorlopig wisten we geen van beiden iets te bedenken, maar we bleven ons best doen. 


Xena en Xandra:

Omdat wij iets hadden bedacht dat wij niet zelf zouden kunnen uitvoeren besloten we de hulp in te roepen van één van de kleine kipjes, die we dan maar in ons complot moesten betrekken.

Wie van de hennen ziet er onschuldig genoeg uit?
We keken de tuin rond om te zien wie daarvoor het meest in aanmerking zou komen. 
Het moest iemand zijn die niet zo snel verdacht zou worden, iemand met een lief karakter, die toch mee zou willen en durven doen.
We kakelden er een hele avond over, zolang zelfs dat we pas heel laat gingen slapen. En daardoor werden we ook veel later dan anders wakker, zó laat zelfs dat de buitenkipjes ons kwamen wekken. 
Dat was nog nooit gebeurd. 
En op dat moment wisten we ineens wie we zouden vragen om mee te doen met ons grapje. 
U mag zelf alvast gaan raden wie het was, want omdat het verhaal te lang gaat worden vertellen wij volgende week verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten