vrijdag 5 april 2024

Het raadsel opgelost (2)

Odette:

We gaan verder waar we vorige week gebleven waren. 
Weet u het nog? 
Ma Tok had de moordenaar van Xandra, Alexia, Amalia, Pavlova en Xara gevangen genomen in een kattenvervoersmandje.

de poes in haar gevangenis
Ze ging met haar vangst het mensenhuis in waar ze wachtte tot het dierenasiel, waarheen ze de poes wilde brengen om te zien of zij een chip had om haar naam en woonplaats te kunnen achterhalen, open zou zijn.  Bij het asiel bleek er inderdaad een chip in de poes aanwezig te zijn, waarop de medewerkster in haar computer kon zien dat ze Luna heette. Ze zou in Alphen aan den Rijn wonen, maar dat leek haar wat onwaarschijnlijk omdat ze nu in Leiden was opgedoken. 
Ma Tok vertelde dat zij een paar jaar geleden een kat kwijt was geweest (Igor), die in Den Haag teruggevonden werd, dus dat het
Igor, de kat die in Den Haag werd teruggevonden

niet onmogelijk was dat deze Luna in Alphen was verdwenen. Ze zou al twee maanden vermist zijn. De eigenaar werd opgebeld, zij woonde inderdaad nog gewoon in Alphen aan den Rijn en ze was zó blij dat haar lieveling was gevonden dat zij onmiddellijk in de auto sprong om naar Leiden te komen. Ma Tok wachtte tot zij bij het asiel was aangekomen om Luna persoonlijk te kunnen overhandigen. Toen de mensen van de poes hoorden dat Luna zich had gevoed met kippen van ma Tok schrokken ze en wilden ze haar geld geven om onze familieleden te vergoeden, maar dat wilde ma Tok niet, zij zou er haar lieve hennen niet mee terug krijgen en ze begreep ook wel dat Luna
Luna in het asiel, wachtend op haar mensen

haar instinct had gevolgd toen ze zo vreselijk hongerig was. De mensen wisten niet hoe ze ma Tok moesten bedanken dat ze Luna niet boos op straat had gezet maar dat ze haar naar het asiel had gebracht, zodat ze nu weer naar haar huis zou kunnen gaan. Ma Tok vertelde maar niet dat zij Luna de eerste keer wél op straat had gezet.
Ze vertelde ons het hele verhaal toen ze weer bij ons in de tuin kwam. Ze zei dat deze Luna nooit meer terug zou komen omdat ze heel ver weg woonde en nu weer thuis was, waar ze hoorde en waar ze voldoende eten zou krijgen. 
Een mooie bijkomstigheid is wel dat Luna ook heel veel muizen heeft opgegeten, ma Tok was al verbaasd dat ze er zo weinig zag de laatste tijd. Maar liever had zij deze muizen
Angelique en Wendy

nog wel gehad en haar kippen ook. 

Zo is er een einde gekomen aan het mysterie van de verdwenen kippen. 

Wij voelen ons weer veel veiliger nu en Angelique mag weer in de struik slapen, waar ma Tok haar elke avond uit moest plukken om haar in het Tok-huis te zetten. Ook Wendy slaapt sinds kort weer bij haar vriendin buiten. 
Xena blijft bij ons in het Tok-huis, waar ze het best naar haar zin heeft, al heeft ze nog steeds wat moeite met het afdalen van de trap, maar ook dat gaat steeds beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten