maandag 18 mei 2020

De familie groeit weer


Wiske:

Op de foto hierboven ziet u mij zitten broeden in het broedhokje.

Laza (chabo) is duidelijk groter dan Barbara (serama)
Ik zat op zeven Serama-eitjes, die ik makkelijk warm kon houden, omdat ik groter ben dan een Serama, ik ben een kruising tussen een Chabo en een Hollands kuifhoen, die allebei groter zijn dan die kleintjes. Die Serama's bedoel ik, ja. Ik dacht dat ik wel weer eens een nestje kon hebben, maar na een weekje begon het me toch de keel uit te hangen, vooral als ik de anderen in de tuin hoorde scharrelen.
Wat een heerlijk vrij leven!
Toen had ik het al moeten weten, dat ik niet echt broeds was; als je dat bent hoor je de anderen nauwelijks, alleen maar als achtergrond-geluid bij het stilzitten en warm houden.
Pippa broedt
Toen ma Tok dan ook haar telefoon bij mij in het hokje stak om mijn beeld door te geven aan een ver land, waar haar zus woont, nam ik mijn kans waar en vloog ik het hokje uit, vlak langs haar hoofd. Hahaha, u had haar gezicht moeten zien toen ik haar met mijn ene vleugel aanraakte. Ik verstopte me snel onder de grote struik, zodat ze me niet kon pakken om me weer terug te zetten.
Ik was veel te blij dat ik vrij was. Ze had snel in de gaten dat ik er niet meer voor zou gaan en haalde haar volgende slachtoffer uit het Tok-huis. Die suffe Pippa liet zich braaf op de eitjes zetten, terwijl ze
kuiken in het ei, u kunt de eitand op het snaveltje zien
pas nog had gezegd dat ze eigenlijk te oud was om kuikens op te voeden.

En nu is het dan zover: alle drie de overgebleven eitjes zijn uitgekomen.
Drie kleine kleutertjes, hihihi.
Ma Tok heeft ze Lisa, Laura en Linda genoemd.
Ik heb ze al horen piepen, wat een geluid komt er uit zo'n mini-beestje!




Van links naar rechts kunt u bewonderen: Lisa, Laura en Linda.
Ik ben blij dat Pippa de opvoeding moet doen en dat ik er op tijd tussenuit geknepen ben. Ik moet er niet aan denken, de hele dag dat gegil om me heen: "Mama, wat is dat?" "Mama, ik heb honger." "Mama, zij zit me te pesten."

Lisa en Laura bij mama Pippa
Nee hoor, geef mij de vrijheid maar. Ze zien er wel schattig uit, dat moet ik toegeven, al weet ik niet wie wie is. Ja, er is één zwart-gele en er zijn twee bruin-gele, maar als ze snel langs het gaas lopen zie ik geen verschil. Pippa wel, die weet feilloos welk kuiken ondeugend is geweest, die krijgt dan op haar kop. O ja, u weet het hè: de regel hier in de Tok-tuin is dat een kuiken een hennetje is totdat het tegendeel is gebleken. Vandaar ook de drie meisjesnamen. Als er toch één besluit dat zij een hij is moet de naam worden aangepast; dat is al heel wat keren gebeurd.
Ik gok erop dat de oudste, Lisa,  een haantje is, ze zeggen niet voor niets: haantje de voorste.
Als de andere twee dametjes in de dop (of eigenlijk uit de dop) zijn zou dat grappig zijn, die mogen dan blijven. Zo wordt de familie Tok toch weer groter, gewoon omdat ma Tok het nooit kan laten om aan onze wensen te voldoen en er dus toch weer broedeitjes kwamen.

9 opmerkingen:

  1. Leuk Ma Tok, weer klein grut in je tuin. Nu naar hopen dat er meer vrouwtjes dan mannetjes zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve ma Tok, Aren en ik hebben de kleintjes gezien en we vinden ze heel leuk en grappig! Aren zegr: als ze scharrelen, dan vallen ze misschien wel om. 😀. Aren wil ze heel graag een keertje zien. Hij vindt de donzige, die helemaal geel is, het allergrappigst. Kusjes van Aren en groetjes van Wies.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding. Misschien helpen de vrouwelijke namen om ze uit te laten groeien tot hennetjes. Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuke kleine schatjes weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een schatjes! Ik wist wel dat Pippa de edele kunst van het broeden nog in zich had!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige kuikens! Heerlijk dat kleine grut. Lekker van genieten....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Reacties
    1. Bent u een nieuwe lezer, meneer of mevrouw Unknown?
      Wilt u voortaan met uw naam reageren alstublieft? Dit staat zo ongezellig.

      Verwijderen