vrijdag 20 mei 2022

Blij nieuws!


Trui:

Het is alweer even geleden, maar ik moest op mijn beurt wachten om mijn nieuws te vertellen. 

meneer Kees en zijn vrouw kwamen naar de kuikens kijken
Wat dat nieuws is? 
Mijn oude baas en bazin zijn hier op bezoek geweest. Meneer Kees en mevrouw Truus, ja. Ik was lekker in de tuin aan het scharrelen toen ik opeens een bekende stem hoorde. Ik dacht eerst dat ik droomde, maar het was toch echt zo. Ze liepen met ma Tok door de tuin om de kuikens te bekijken en natuurlijk wilden ze mij ook zien. Wat vond ik dat fijn! Ze zijn mij nog niet vergeten en ik hen ook niet. Toen ze weer weggingen namen ze wat van onze Tok-eitjes mee naar huis, er was er vast ook wel één van mij bij. Ik hoop dat ze ervan gesmuld hebben.


En er is nog een nieuwtje in de tuin.
Willeke en Wendy

Omdat ik zolang moest wachten met mijn eigen nieuws mag ik ook het grote nieuws van de hele familie vertellen. 
De familie is namelijk uitgebreid. Nee, er zijn geen kuikens uitgekomen, er broedt op dit moment niemand, maar toch zijn er twee nieuwelingen te bewonderen. Ze komen van Hoogendoorn, waar ik ook even gewoond heb voordat ik bij meneer Kees kwam. 
Hoe dat zo gekomen is? 
de doos waarin Willeke en Wendy hun reis naar
de Tok-tuin maakten

Ma Tok ging in haar eentje met de
auto naar Hoogendoorn omdat ons eten bijna op was en pa Tok iets anders te doen had. En als ma Tok alleen gaat weet je eigenlijk al dat ze met iets thuiskomt wat oorspronkelijk niet de bedoeling was. Ze gaat namelijk altijd alle kippen daar bekijken en dan kan ze zich niet bedwingen als ze een heel leuk kipje ziet. 
U raadt het al: ze zag een groepje prachtige kleintjes met heel schattige gezichtjes, ze leken erg op de tsaar, maar ze hadden wel een staart. 
En toen ze klaar was met haar bestelling zei ze zomaar plotseling dat ze ook nog twee hennetjes wilde. 
op stok in een vleugel van Soestdijk
Ze schrok er zelf van, maar nu was het te laat. Ze ging mee om twee kipjes uit te zoeken en zo kwam ze thuis met Willeke en Wendy Tok, Antwerpse baardkrielkipjes. Ze zette de doos met de beide nieuwelingen voorzichtig in de tuin en ging eerst de auto uitladen. Daarna werd de grote ren vóór een uitgang van Soestdijk gezet en de ene vleugel werd provisorisch afgesloten van de rest. Willeke en Wendy mochten uit de doos en de ren in. 
Sandra komt kennismaken met Willeke en Wendy
Ze keken hun ogen uit en wij ook. Natuurlijk hadden ze ook eten en drinken gekregen en daar vielen ze meteen op aan. 
Wij gingen allemaal bij hen kijken, maar ze waren best verlegen en stil. Misschien hadden ze nog nooit zoveel kippen bij elkaar gezien. Bij Hoogendoorn zijn er meer dan hier in de tuin, maar daar zitten ze allemaal in aparte hokken, dus dan zie je zelf niet meer dan de kippen die in jouw hok zitten. Je hoort er wel vaak hanen kraaien, heel gezellig is dat. Omdat het zo goed ging met de beide nieuwe hennen mochten ze al op de derde dag dat ze hier waren uit hun ren de tuin in. Dat ging prima en ma Tok ging weer slepen met de grote ren, die ze voor het kleine rennetje van de kuikens en Floortje zette, zodat die nu lekker veel ruimte hebben, waar ze dankbaar gebruik van maken. Ze rennen heen en weer, dat is goed voor hun pootjes, kakelt Floortje en ze vinden het helemaal geweldig.
En zo is de familie Tok weer op volle sterkte na het verlies van Pippa.

2 opmerkingen:

  1. Leuk datTrui ook aan het woord was en een paar nieuwe vriendinnen heeft gekregen, na al dat droevige nieuws. Binnen korte tijd 2 vriendinnen verliezen en gelukkig 2 nieuwe hennen verwelkomen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste meneer of mevrouw Anoniem: hartelijk dank voor uw reactie. U hebt helemaal gelijk, het is fijn dat er twee nieuwe leden zijn toegevoegd aan de familie Tok.
      Mogen wij uw naam ook weten? Uw voornaam is voldoende.

      Verwijderen