zaterdag 24 december 2016

Afschuwelijk nieuws


LazaRus:

Hebt u het al gehoord, dat vreselijke nieuws?
Die enge ziekte, vogelgriep, is geconstateerd bij Hoogendoorn in Stolwijk.


Dat is de plaats waar wij allemaal vandaan komen.
Wij voelen ons allemaal nog best een beetje met hen verbonden, vooral omdat Pa en Ma Tok daar nog steeds naartoe gaan om voor ons voer en lekkers te halen.

foto van Internet
Al het pluimvee is eergisteren "preventief geruimd", zoals dat zo mooi genoemd wordt. Maar het betekent dus gewoon dat alle kippen, eenden, kalkoenen, zangvogeltjes en andere dieren met veren dood zijn gemaakt.
Ma Tok was helemaal van streek door het bericht en wij hier in de Tok-tuin ook. We leven mee met de mensen van Hoogendoorn, die altijd zo goed voor hun dieren zorgen. Zo zie je maar dat dat ook geen garantie is om aan die ziekte te ontsnappen.

Zorro

Wij hopen dat Zorro al een nieuw plekje had gevonden voordat dit bekend werd, anders.... ik moet er niet aan denken, anders is hij ook "geruimd".
We zullen er maar van uitgaan dat hij al verkocht was, hij was zo'n prachtige haan, die zal niet lang hebben hoeven wachten op een koper.

Mijn verhaal van vandaag is wat korter (en een dag later) dan u van mij gewend bent, maar dat komt omdat wij hier allemaal even genoeg hebben aan onszelf. Ik denk dat u dat wel kunt begrijpen.

Wij van de familie Tok wensen alle medewerkers van Hoogendoorn van harte sterkte in deze moeilijke tijd.

5 opmerkingen:

 1. Ik sluit me daarbij aan: sterkte allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat verschrikkelijk Ina. Ik leef met jullie mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel sterkte voor de firma Hoogendoorn en pa en ma Tok! Toch goede dagen toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad vreselijk nieuws! Veel sterkte en daarnaast gezellige dagen gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat vreselijk voor die mensen van dat bedrijf! En jullie ook sterkte toegewenst, jullie kennen het bedrijf goed natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen