woensdag 14 december 2016

Persoonsverwisseling


Annette:

Ma Tok is druk met de behandeling van Pippa.

Pippa
Elke avond, als we net op de stok zitten allemaal, komt Ma Tok met haar druppeltjes en dan plukt zij Pippa van de stok.
Maar gisteren gebeurde er iets vreemds: Ma Tok pakte niet Pippa, maar mij!
Toen ze me op haar schoot zette keek ik haar vragend aan. Ik begreep niet waarom ze MIJ had gepakt. Ik was toch niet ziek? Mijn ogen zijn allebei helemaal helder en schoon.
"Zo Pip," zei ze tegen mij en ze wilde de druppeltjes al pakken. Maar dat ging ik niet laten gebeuren! Ik riep verontwaardigd dat ik niet Pippa,
Pippa en (achter haar) Annette
maar Annette heette.
Toen zag ze haar vergissing. "Inderdaad,"zei ze, "jij bent Pippa helemaal niet. Jullie lijken ook zó op elkaar nu jij groot geworden bent." En ze zette mij weer terug op de stok.
Pippa had zich wijselijk omgedraaid, ze zat met haar achterste naar Ma Tok toe, want ze vindt dat druppelen helemaal niet fijn. Maar Ma Tok zag haar natuurlijk toch zitten en toen werd ze gepakt en behandeld.
Ze zat keurig stil, omdat Ma Tok de eerste keer tegen haar had
Anne C
gezegd dat het dan het snelste voorbij zou zijn.
Haar oogje begint er al weer goed uit te zien, eigenlijk zie je er niets raars meer aan, maar Ma Tok maakt alle druppeltjes op, dan weet ze zeker dat de behandeling niet te kort is geweest.
Pippa werd naast mij neergezet en we kakelden nog even samen over die rare vergissing van Ma Tok. Anne C, die aan mijn andere kant zat, zei dat hij zich ook al een keer had vergist. Hij wilde mij een lekker hapje aanwijzen en toen had hij dat aan Pippa gegeven. Pippa lachte en zei tegen mij dat het volgende hapje voor mij zou zijn, dat was eerlijk. Ja, Pippa is een goeie hen.
Ik hoop dat zij weer snel helemaal beter is. Ma Tok
Yvonne en Yvette
vertelde ons dat Yvonne en Yvette zo bang waren geweest dat Pippa die erge ziekte had, ik durf het bijna niet uit te spreken: vogelgriep.
Gelukkig is dat niet zo, want daar word je niet meer beter van, daaraan ga je dood. En het is ook nog erg besmettelijk. Snot is ook wel besmettelijk, maar als wij allemaal een goede weerstand hebben kunnen wij dat aan, dan worden we er niet echt ziek van. Pippa was kennelijk even niet helemaal gezond toen ze het kreeg, misschien net even een koutje gepakt, op de tocht gezeten of zoiets.
Dus nu krijgt ze een beetje hulp van Ma Tok en haar druppels van Hoogendoorn om weer helemaal kerngezond te worden.
Als de druppeltjes op zijn krijgt ze (en wij allemaal ook) een hele week lang elke dag vitamientjes door het drinkwater, dan zijn we daarna weer helemaal boven Jan.


3 opmerkingen:

  1. Het afgelopen jaar was al heftig genoeg voor de Tok-familie, toch? Hopelijk blijft magere Haan nu een hele lange tijd ver weg door die toverdrank van Ma Tok!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wou dat ik zo'n geweldige toppie doktersassistente met super toverdrank als zuster Ma Tok had!

    BeantwoordenVerwijderen