maandag 12 december 2016

Ziekte


Yvonne en Yvette:

Pippa's zieke oogje
Wij hadden grote zorgen om het oogje van Pippa.
Eigenlijk niet zozeer om haar oog, maar om wat het kon betekenen. We hadden namelijk gehoord dat er ergens in het land weer vogelgriep was geconstateerd en dat er heel veel vogels waren dood gemaakt.
Het ging dan wel vooral om watervogels, maar wij zijn ook vogels en wij kunnen die enge ziekte ook krijgen.
En toen Pippa langskwam met haar dichte oogje dachten wij allebei hetzelfde, al durfden we het eerst niet tegen elkaar te zeggen. Maar na een tijdje
Yvonne en Yvette zijn bezorgd
bezorgd naar elkaar gekeken te hebben kwam het hoge woord er toch uit en we bespraken onze angst openlijk met elkaar.
Zou Pippa vogelgriep hebben?
Of was het iets onschuldigs?
Zij had nu wel tegen ons gezegd dat het beginnende snot was, maar was dat ook zo? En kon dat door het kijken naar een paar foto's vastgesteld worden?
Pippa wordt nu behandeld door Ma Tok, dat is wel een fijn idee, maar wij zijn er toch nog steeds niet helemaal gerust op.
Stel je voor dat de hele familie Tok ziek zou worden.
En, nog erger, dat we hier in de tuin allemaal dood gemaakt
grote kippenschuur (foto internet)
zouden worden.
Toen Ma Tok ons vroeg waarom wij zo bezorgd keken hebben wij haar verteld waar wij bang voor waren. Ma Tok keek ernstig toen ze zei dat er inderdaad een heleboel vogels waren dood gemaakt, maar ze vertelde ook dat dat alleen maar ging om vogels in grote schuren, zoals die waar wij vroeger in hadden gewoond. "Dat dood maken gebeurt niet bij ons hier in de Tok-tuin", zei Ma Tok. "En als iemand het zou proberen zou ik er persoonlijk voor zorgen dat het niet doorgaat, zowaar als mijn naam Ma Tok is!" Dat stelde ons enigszins gerust, als Ma Tok tegen je is heb je niet veel kans om door te voeren wat je wilt, dat hebben wij allang begrepen. Zij is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken als het om haar geliefde dieren gaat. Verder is ze een enorme softie, maar als het echt nodig is staat zij haar haantje!

4 opmerkingen:

  1. Ach, die nare vogelgriep! Gelukkig gaan er tot nu toe alleen watervogels dood. In de Tok tuin hoeven ze dus niet bezorgd te zijn. Jullie hebben het veel te goed bij ma Tok!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wies van der Plas12 december 2016 om 18:45

    Dat mag u toch niet zomaar zeggen, Frau Wies de Bruin !
    "Gelukkig gaan er alleen watervogels een gruwelijke dood tegemoet".
    Hoe verzint u het !
    Die watervogels hebben evenzeer recht op leven en gezondheid, gvd.

    Foei.

    BeantwoordenVerwijderen