maandag 15 februari 2016

LazaRus is verontwaardigd


LazaRus:
Mevrouw Katblad, die aan Ma Tok had gevraagd van wie Wiske haar witte lellen had, had nog een vraag.
een deel van de familie Tok
Of eigenlijk was het meer een veronderstelling van haar.
Hebt u haar opmerking gelezen bij het verhaaltje "Wat nu weer (1)"?
Was u er net zo verontwaardigd over als ik?
Moet u nu nog vragen waar het over ging?
Natuurlijk over haar schandalige vraag hoe Pa en Ma Tok hadden betaald nadat zij een heerlijke maaltijd hadden genoten bij Chinees restaurant Woo Ping.
Pa en Ma Tok hebben daar inderdaad lekker gegeten, zoals altijd wanneer zij naar dit restaurant gaan. En na afloop hebben zij ook netjes betaald.
nog meer familie Tok
Dat is allemaal zoals het hoort. En dat was ook niet de vraag van mevrouw Katblad.
Haar vraag was HOE er was betaald.
Zij opperde dat Pa en Ma Tok hiervoor de heerlijke eitjes van mijn hennen zouden hebben gebruikt, of liever: misbruikt. Maar het ergste komt nog.
Zij durfde namelijk te vragen of Pa en Ma Tok op een nog ergere manier misbruik hadden gemaakt van de Tok-familie om te betalen. En IK begrijp precies wat zij daarmee bedoelt.
Laza en dames
U niet? Hebt u nog nooit bij een Chinees restaurant gegeten?
Wat wordt daar vaak opgediend? Juist ja. KIP.
En eend, pekingeend.
Mevrouw Katblad durfde te suggereren dat Pa en Ma Tok één of meerdere van mijn hennen zouden hebben ingeruild voor een maaltijd in een restaurant! Ja, want een kip kun je vast wel zo klaarmaken dat het net een eend lijkt. Natuurlijk doen ze dat bij Woo Ping niet, dat is een gerenommeerd restaurant.
Maar kip staat daar ook op het menu, dus een paar hennetjes inruilen voor een maaltijd zou zomaar kunnen, volgens mevrouw Katblad.
verontwaardigde LazaRus
Toevallig weet ik dat Pa en Ma Tok dat NOOIT zouden doen. Daarvoor houden zij veel te veel van ons.
Bovendien zijn zij ook lid van de Tok-familie, zij zijn immers Pa en Ma Tok. En je verkwanselt toch je familieleden niet voor een maaltje nasi?
Nee, mevrouw Katblad, u moet u schamen, dat u die gedachte zelfs maar door uw hoofd heeft laten spelen, laat staan deze op te schrijven als opmerking bij een serieus verhaal van de familie Tok.


U hebt wel tegen Ma Tok gezegd dat deze opmerking niet door u maar door iemand anders was geopperd, maar u hebt hem toch wel geplaatst bij het genoemde verhaaltje en daarmee hebt u getoond dat u zich er wel iets bij kunt voorstellen.
Het is een schande!
Uw excuses zien wij dan ook graag tegemoet.

6 opmerkingen:

  1. Graag biedt de voltallige redactie van het Leidsch Katblad haar excuses aan, aan iedereen die dat nodig heeft en vindt, dus vooral die verontwaardigde meneer Kantekleer.
    We hopen dat alle mensen en dieren die zo verschrikkelijk zijn geschrokken van onze ongepaste opmerking ondertussen zijn hersteld van de opwinding.

    Hadden wij nog een vraagje over het betreffende restaurant: hebben ze daar toevallig konijnenfilet of -pootjes in zwarte bonensaus op het menu staan? Wij hopen namelijk van niet, en u weet vast wel waarom!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. U kunt het ook niet laten, hè, mevrouw Katblad? Suggereert u nu echt dat er bij Woo Ping kattenvlees wordt opgediend als konijn? Ik weet zeker dat dat nooit zal gebeuren! Bovendien heb ik nog nooit iets konijnachtigs op het menu zien staan, dus u kunt gerust zijn. En nu moet het maar eens uit zijn met die verdachtmakingen!

      Verwijderen
  2. Als ma Tok kippen verkwanseld voor eten, zouden er nu minder rondlopen in de Tok tuin. Dat zouden wij allang gezien hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mevrouw K. heeft teveel chemicaliën opgesnoven bij het reinigen van haar badkamer.
    Groet van tante Sjaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. By the way, verkopen de Russen met de Kerst een mals hormoon vrij kippetje ?
    Chinezen zijn niet zo dol op kattenvlees. Net als de Koreanen prefereren ze hondenvlees.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. U hebt er nog steeds niets van begrepen hè, meneer Wim van Oyen.

      Verwijderen