woensdag 15 juni 2016

Een ondeugend idee van een lezeres


Zora:
Ja, u ziet het goed, ik zit nog steeds in die stomme ren!
Maar Ma Tok heeft mij, in vertrouwen, iets verteld, waardoor mijn leven wat leuker is geworden.
Wat dat was?
Wiske komt naar Zora toe
Ma Tok zei dat er een lezeres, mevrouw Katblad heet zij, tegen mij gezegd heeft dat ik hier toch wel wat lol zou kunnen maken. Nu weet ik niet hoe dat moet in mijn eentje, maar ik kwam door haar toch op een briljante gedachte.
Ik bedacht dat ik het wel aan Wiske zou kunnen vragen, toen zij klein was en in de ren zat opgesloten waren ze met hun vieren. En met zijn vieren kun je best geintjes uithalen.
Als Wiske mij nu wat vertelde over haar tijd als kuiken, dan zou ik daar mijn voordeel mee kunnen doen.
Dus toen Wiske langs kwam lopen heb ik naar haar geroepen dat ik wat aan haar wilde vragen. Wiske kwam er direct aanrennen, zij vindt het altijd leuk om met
Zora piept / kakelt met Wiske
mij te kakelen. Ze moest lachen om mijn vraag en ze ging nadenken.
En ja hoor, ze kwam met een idee.
Ze vertelde mij dat Wendelmoed, haar broertje, altijd op zijn moeders rug sprong en daar dan heel eigenwijs ging zitten rondkijken.
Ha! dacht ik, dat is iets wat ik ook kan doen. En dan lekker meerijden met Pippa als ze gaat lopen.
"Weet je nog meer?" vroeg ik aan Wiske.
"Ja, we gingen altijd achter elkaar aanrennen, en dan vielen de eet- en drinkbakjes om, een lekkere rommel was het dan. Maar dat kan jij natuurlijk niet."
Nee, je kunt niet in je eentje achter elkaar aanrennen.
Maar ik kan natuurlijk wel gewoon heel wild gaan rondrennen en dan per ongeluk de eet- en drinkbak omgooien. Dat lijkt mij ook best lollig.
"Nog meer?" vroeg ik aan Wiske.
Wiske en haar broertjes en zusje bij en in de etensbak
Ze schudde haar kop, waardoor haar halve rode kammetje heen en weer fladderde.
"Nee, zo snel weet ik niks meer te bedenken, maar ik zal er eens een nachtje over slapen, misschien weet ik dan morgen nog wel wat."
Ik begreep niet wat ze daarmee bedoelde, met dat "een nachtje erover slapen", misschien hoopte ze dat ze iets geks zou gaan dromen of zo. Maar ik kan in elk geval lekker aan de gang.
Ik ga straks meteen beginnen, lekker op mama Pippa's rug springen. Ik ben benieuwd naar haar gezicht. Ik moet er nu al om lachen.
Wat is het toch fijn dat Wiske nog zo jong is en dat ze zich niet te volwassen voelt om met mij te kakelen over dit soort dingen.
Dankjewel, Wiske, en dank u wel, mevrouw Katblad, voor uw goede idee.

3 opmerkingen:

  1. 't Is ook wel sneu dat je in je eentje moet spelen. Kan Wiske niet af en toe in de ren bij Zora? Dan kunnen ze samen geintjes uithalen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Briljant is mevrouw Katblad toch! Het is fijn dat Zora wat ideetjes van wiske heeft, anders verveelt ze zich te pletter.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou die Katbladvrouw maar niet al te serieus nemen...
    Groet van Sjaan.

    BeantwoordenVerwijderen