woensdag 29 juni 2016

Duiven of dieven?


Yvonne en Yvette:

Duiven in de tuin.
Het lijkt wel of er steeds meer komen.
Er zijn meer duiven dan kippen hier.
Hoe dat komt weten wij niet.
Keetje
We hebben het aan Vita gevraagd, die kwam bij ons op bezoek, maar zij wist het ook niet. Ze zou het aan een wat oudere hen vragen.
En zo kwam het dat Keetje bij ons langs kwam.
Zij vertelde ons dat ze Ma Tok een keer had horen zeggen dat ons voer zo snel op ging omdat de duiven ervan mee-aten.
En dat doen ze, dat hebben wij gezien. Zelfs vanuit onze ren merken wij op dat de duiven héél graag kippenvoer lusten.
Zouden ze thuis niks krijgen?
Of zou ons voer lekkerder zijn? Keetje zei dat ze niet wist waar de duiven wonen, ze dacht dat ze gewoon buiten in de bomen sliepen en dat ze dus eigenlijk geen echt huis hebben.
meer duiven dan kippen in de Tok-tuin
Wij vonden dat een beetje zielig, maar het schijnt dat zij het zelf wel prima vinden. Net als de merels, die wonen ook gewoon buiten.
Ons lijkt dat niks, hoor.
Dan heb je niet eens een dak boven je kop als het hard gaat regenen. En je moet altijd maar afwachten of je wel genoeg eten vindt.
Voor de duiven, die bij ons mee komen snavelen, is dat geen probleem, hier ligt altijd genoeg in de tuin. En als er in de tuin niets te vinden is gaan ze gewoon naar binnen in het Tok-huis en dan eten ze uit onze voerbak.
Ze zijn eigenlijk best brutaal, die beesten. Als Ma Tok de tuin in komt vliegen ze allemaal tegelijk omhoog. Ze zijn voor haar wel een beetje bang, ze zullen haar wel erg groot vinden.
Wij zijn helemaal niet bang voor Ma Tok, wij vinden haar wel lief.
Yvonne in de ren, waar geen duiven kunnen komen
Ze zorgt goed voor ons en ze let erop dat onze etensbak altijd goed gevuld is.
Bij ons kunnen de duiven geen eten komen stelen, ze kunnen niet door het gaas van de ren heen, daarvoor zijn ze te groot. En ook te dik, hahaha, dat heb je ervan als je altijd eten steelt. Keetje vertelde ook nog dat Ma Tok had gezegd dat de duiven luizen meebrengen en dat ze die aan ons geven. Wij hebben nog nooit iets van een duif gekregen, dus dat begrijpen wij niet.
Luizen schijnen vervelende kriebelbeestjes te zijn, dus wij willen ze ook niet krijgen van de duiven, ze mogen die luizen zelf houden. Als ze niets beters te geven hebben hoeven wij helemaal niets terug voor het eten dat zij pikken, zolang er genoeg voor ons overblijft vinden wij het best.

4 opmerkingen:

  1. De Turkse tortels opereren in paartjes.
    Hier lijkt het dat ze twee kinderen uit eten hebben meegenomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind tortels lieve beestjes en een klein beetje mee snoepen is toch niet erg? Luizen zijn niet leuk dus het is wel een dilemma, ja...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Luizen worden overgebracht door lichamelijk contact.
    Ik zie de kraaitokbeesten nog niet zo rap samen met de Turkse roe-koè-koerders in één bed liggen.

    BeantwoordenVerwijderen