vrijdag 30 oktober 2015

Het achterliggende plan


Geertrui en Geertrui:
Het is goed gelukt hè, ons plannetje?
Keetje kan weer in haar eentje scharrelen
Eigenlijk was het de bedoeling dat er weer eens flink gelachen zou worden in de Tok-tuin, om zo Maria te helpen haar verdriet te vergeten.
Maar toen wij maar niets lolligs hadden kunnen bedenken en Keetje ons zo goed had geholpen besloten wij haar bij ons idee te betrekken.
En zij heeft haar rol heel goed gespeeld, als een echte kuifkip, zullen we maar zeggen. We hebben een complimentje van Laza gekregen, omdat wij deze zaak zo slim hadden aangepakt.
Alleen weten Maria en Wiske nu nog steeds niet wat er aan de hand geweest is.
Wij weten niet goed hoe we haar dat moeten uitleggen. We zijn bang dat ze weer aan haar verdriet gaat denken als wij vertellen dat we het deden om haar op te vrolijken. Dus die taak, om alles uit te leggen aan haar, hebben we maar aan Laza overgelaten.
Hij is tenslotte de baas, dus hij mag de
ro. ..eh.. moeilijke klusjes opknappen.
Geertrui en Geertrui
En nu gaan wij weer eens lekker met ons tweeën rondlopen, zonder Keetje.
Hoewel het eigenlijk best gezellig was met haar erbij.
Ze kakelt nooit zoveel, ze gaat meestal stilletjes haar gang, maar we hebben toch wel lol gehad met haar. Vooral toen ze een keer heel zachtjes tegen ons zei dat ze ons weer eens lekker kwam lastigvallen.
En nu en dan kregen wij een vette knipoog van haar.
Toen één van ons eens zo'n knipoogje teruggaf waren we even bang dat Desiree dat had gezien, maar we hebben haar er niet over gehoord, dus ze zal het wel gemist hebben. Zij is ook niet meer de jongste en haar ogen zijn vast niet meer zo best.
En nu zijn wij heel erg benieuwd naar het verhaal van Laza aan Maria en Wiske.

2 opmerkingen: