vrijdag 24 oktober 2014

Modern kapsel

Vita vertelt
Vannacht hebben Vera en ik heerlijk geslapen in het grote hok. Omdat Desiree het kleine hok nog steeds tegen wil en dank bezet hield konden we daar niet in, dus toen alle anderen in het nachthok waren verdwenen gingen wij ook het trapje op naar boven. Iedereen zat al op de stok en wij hebben ons toen aangepast, we gingen tussen hen in zitten. Dat was heel gezellig en lekker warm, zo allemaal tegen elkaar aan. Eerst werd er nog wat gekwebbeld door bijna iedereen, totdat Laza zei dat het nu stil moest zijn en dat we gingen slapen. Vera en ik waren natuurlijk meteen doodstil, maar Odette moest nog even iets zeggen tegen Nadine en die ging dat weer doorvertellen aan Maria en toen die ook haar snavel opende om het weer verder te gaan doorkwebbelen werd Laza boos en zei hij heel streng dat het nu echt uit moest zijn. Toen werd het stil en gingen we slapen. Nadat de vrouw Laza uit het hok had gehaald om hem naar zijn prive slaapkamer te brengen
gezellig met z'n allen op stok
wilde Maria toch weer gaan kletsen, maar ze kreeg op haar kop van Geertrui en toen werd het stil en gingen we verder met slapen.
Desiree met haar openstaande kuif
's Morgens gingen we een voor een het trapje af om wat te drinken en daarna door de tuin te lopen. Desiree zat nogal chagrijnig vanuit haar hok naar ons te kijken; ik begreep haar wel, zo lang alleen zitten is echt niet leuk, en al helemaal niet als je dan ziet dat de anderen lekker vrij zijn. We gingen wel allemaal om de beurt bij haar op bezoek om haar een beetje op te beuren, maar dat hielp niet erg. Nadat de vrouw Laza Rus weer de tuin in had gelaten keek ze ook even bij Desiree. Ze vond dat de kuif nog teveel open stond, waardoor er nog een grote kans op pikken was, dus ze zei tegen Desiree dat ze nog niet uit het hok mocht. Ze zag wel dat de arme kuifkip daar een beetje depri op reageerde en toen zei ze dat ze een plannetje had en als dat zou lukken zou Desiree vandaag toch weer uit het hok kunnen. Wij waren allemaal erg benieuwd hoe dit zou aflopen.
's Middags kwam de vrouw weer de tuin in, ze had iets in haar hand, dat ze op de stoel, die tussen de hokken staat, legde. Ze tilde Desiree uit het hok en nam haar op schoot; ze pakte van de stoel wat ze daar net had neergelegd en ze ging in Desiree haar kuif zitten friemelen. Toen ze klaar was leek het net alsof de kuif weer helemaal vol gegroeid was, je zag geen huid meer dus wij zouden haar ook niet meer willen pikken. De vrouw zette haar op de grond en Desiree rende meteen weg, zodat ze niet meer gepakt zou kunnen worden. Het hok werd ook
weer wijd open gezet, dat was fijn, want er lag nog een heleboel snoep in, dat Desiree in haar depressieve bui niet had willen opeten. Wij wisten daar wel raad mee en in no time was alles verdwenen. Kunt u op de foto's zien wat de vrouw had gedaan om Desiree te helpen? Ze loopt voor gek, maar dat kan haar niets schelen zolang ze maar lekker door de tuin kan scharrelen met ons allemaal. En ze is tenslotte een hen, dus een staartje op haar kop moet kunnen, je ziet dat tegenwoordig bij mensen ook regelmatig. Misschien moet ze het maar zo houden, ook als haar kuif weer helemaal is aangegroeid.


modern kuifhoenkapsel
                                                                        
   

3 opmerkingen: