zondag 16 november 2014

Een dilemma.

Maria brengt een belangrijk onderwerp ter sprake
Zo, nu mag ik weer eens wat vertellen. Ik doe dat op verzoek van de vrouw en naar aanleiding van de verhalen over broeden en kuikens opvoeden.
Zoals ik al heb verteld was ik dit jaar een beetje te laat met mijn broedsheid en toen vond de vrouw het niet goed meer dat ik ging broeden, de kuikens zouden dan nog niet groot en sterk genoeg zijn als het koud zou worden buiten. Ik moet toegeven dat zij daar wel gelijk in had en ik ben nu blij dat ik naar haar heb geluisterd. Desiree, Pippa en Keetje hebben wel gebroed dit jaar, ik weet niet of ze het de volgende lente weer gaan doen. De vrouw vindt namelijk dat er teveel kippen komen als wij telkens weer voor kleintjes gaan zorgen. "Kleine kuikens worden grote kippen", zegt zij en dat is natuurlijk waar. En hoe meer kippen er komen, hoe minder arme leghennen zoals Vera en Vita geholpen kunnen worden. Voor hen is er dan nergens meer plaats.
arme legkippen
schattig kuiken

Nu kunt u natuurlijk zeggen dat die paar kuikens uit onze tuin niet veel uitmaken, maar als iedereen er zo over denkt komen er toch een heleboel kippen bij.
Dus de vrouw heeft besloten dat er hier in de tuin alleen gebroed gaat worden als de broedsheid zo sterk is dat er met geen mogelijkheid een einde aan gemaakt kan worden en als er hier kippen bij komen omdat er een plaats is opengevallen, dan worden dat weer geredde legkippen zoals Vera en Vita.
Het is natuurlijk heel schattig, zo'n kuiken, kijkt u maar naar de foto hierboven, maar wat vindt u dan van de foto van Vera en Vita, dat is toch ten hemel schreiend? Die dieren moeten toch gered worden? En dat is toch belangrijker dan schattige kuikens uitbroeden en opvoeden?
Ik ben het helemaal met de vrouw eens en ik hoop dat er niemand van ons broeds wordt, dan kunnen er misschien wel snel een paar extra legkippen bij komen hier in de tuin.

3 opmerkingen:

  1. Ja, het vrouwmens heeft helemaal gelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zou erg fijn zijn voor die arme kippen, dat er nog een paar bij jullie mogen komen wonen.
    Alleen kan dat niet op hele korte termijn omdat er een tijdelijk vervoersverbod is voor kippen vanwege een een nare ziekte.

    BeantwoordenVerwijderen