vrijdag 21 november 2014

Wie wonen er in het huis?

Odette stelt aan u voor:
Odette: Vandaag ga ik de kattenfamilie aan u voorstellen. Zij wonen in het huis bij de mensen en zij komen, behalve de grijze op de laatste foto, allemaal wel eens in de tuin bij ons.
Omdat het plaatsen van onderschriften bij de foto's op grote problemen stuit moet ik de katten allemaal beschrijven en hun namen noemen. Dat vind ik niet erg, hoor, nu kan ik laten zien dat ik ze allemaal goed ken. Behalve die laatste, die grijze, die is een paar keer in de tuin geweest, maar toen was ze zo bang dat ze niet meer terug durfde. De mensen hebben heel veel moeite moeten doen om haar weer naar binnen te krijgen en nu komt ze niet meer in de tuin.
               
Goed, we beginnen met de eerste foto. Die enorme rooie kater, dat is Iwan. Wij noemen hem gekscherend "de verschrikkelijke", maar hij doet geen kip kwaad. Hij is een echte goeie sul. Het is wel handig dat hij nu en dan bij ons op het hok ligt, dat houdt de duiven goed op een afstand.
Iwan waakt
Op de foto hiernaast ligt hij op het grote hok, op de rechtervleugel. Iwan was goed bevriend met Julius, zij zaten wel eens samen te smoezen; Iwan vond het dus helemaal niet leuk toen Julius weg moest en hij heeft een hekel aan de bewuste buurvrouw. Verder is hij goeie maatjes met iedereen hier in de buurt.

Op de tweede foto ziet u Caja, een klein zwart poesje. Zij is heel klein, maar ze is pinnig genoeg om de baas te zijn over Iwan; als zij hem roept komt Iwan er braaf aan lopen. En als Iwan ziek is zorgt zij voor hem, als hij niet naar buiten mag gaat zij voor het kattenluikje zitten om hem te beletten daardoor te ontsnappen. Wij denken dat Iwan eigenlijk een beetje bang voor haar is, al ligt hij wel vaak tegen haar aan te slapen. Caja kan zich heel zielig voordoen, zij mauwt dan zachtjes, haar open bekje roze in het verder zwarte geheel(tje).

De derde foto vertoont de gestreepte Lotje. Zij is nogal bazig, maar ze kan ook heel lief zijn. Zo heeft zij Cieniy (zie hieronder) erg geholpen bij haar inburgering in het huis. Maar ze heeft ook boze buien, die vooral naar voren komen als het regent en zij niet naar buiten kan. Ze heeft dan echt de pest in, gaat de aarde uit de plantenpotten harken en op de grond nog eens lekker verspreiden, zodat de vrouw een hele tijd bezig is om alles op te ruimen.

Dan komt Igor, de schoonheid van de familie. Hij is, samen met zijn broertjes en zusjes, op de heide gevonden in een mandje, hij was toen nog heel klein. Hij is erg mooi en lief en zijn vacht is heerlijk zacht, maar hij blinkt niet uit in intelligentie, om het vriendelijk te zeggen. Hij heeft zich al meerdere malen op laten sluiten in ruimtes waar hij dan niet meer uit kon komen. Gelukkig is hij altijd weer op tijd gevonden door de mensen. Zijn luiheid is legendarisch.

En de laatste is Cieniy, zij is een Blauwe Rus; Cieniy betekent "blauw" in het Russisch, vandaar haar naam. Zij heeft erg veel meegemaakt in haar leven en ze is daardoor getraumatiseerd. Daarom raakt ze snel in paniek als ze ergens is waar ze de weg niet weet. In het huis gaat het nu goed met haar, dus de mensen houden haar maar binnen en op het terras, dat vindt zij heerlijk.

Zo, nu bent u op de hoogte van de bewoners van het huis. Het is wel een heel kattenverhaal geworden, maar dat was even nodig om te begrijpen over wie wij het hebben als we een naam noemen van een van onze harige vrienden. Als u meer over hen wilt weten verwijs ik u naar www.hetleidschkatblad.blogspot.nl, daar staan de belevenissen van de katten uit de buurt beschreven.
En het volgende verhaal gaat weer over kippen, dat beloof ik u.                                                          

3 opmerkingen:

  1. Haha geeft Lotje jou de schuld van slecht weer Ina?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Caja is een schatje! Super lief en speels. Maar misschien ben ik ook wel gemanipuleerd door d'r

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Iwan is onze favoriet, en dat komt voornamelijk doordat hij altijd zoveel te vertellen (klagen) heeft. De anderen zijn allemaal ook erg lief!

    BeantwoordenVerwijderen