woensdag 19 november 2014

Verantwoord snoepen (1)

Pippa vertelt
Mij is gevraagd om iets te vertellen over lekkere hapjes. Ik heb eerst nog even, voor de zekerheid, gevraagd wat voor soort hapjes hiermee werden bedoeld en nadat ik de verzekering had gekregen dat het hier niet om leuke haantjes ging maar om eten weet ik nu waar ik het over moet hebben.
nogmaals: meelwormen
Wij krijgen elke dag, behalve voldoende scharrelmix, waar eigenlijk alles wat we nodig hebben in zit, nog iets om te snoepen. Dat snoep is ook gezond voor ons, dus het is niet zo dat we, net als mensenkinderen, verwend worden met lekkers dat eigenlijk helemaal niet goed voor ons zou zijn. Mensenkinderen krijgen snoep dat slecht is voor hun tanden en kiezen, of ze worden er veel te dik van. De vrouw zorgt goed voor ons
dus dat komt er bij ons niet in. Niet dat wij tanden en kiezen hebben, maar het gaat om het principe.
Over de heerlijke meelwormen heeft u al gehoord en de foto had u ook al bekeken, maar omdat ze zo vreselijk lekker zijn laat ik hem nog een keer zien.
een bordje gezond snoep
Verder krijgen wij ook bladeren van sommige groenten, die de mensen in het huis dan 's avonds eten. Kunt u raden wat ze vanavond gaan eten? Wij slepen alles van het bordje af en dan pikken we een stuk mee. Het is vaak een spelletje, degene die een lekker blad heeft rent ermee weg en de anderen rennen dan achter haar aan, zogenaamd om het af te pakken, maar het is maar voor de grap. Er is altijd genoeg voor allemaal, dus echt vechten om een blad of stukje wit is helemaal niet nodig.
Verder krijgen wij soms een stukje paprika, of wat schijfjes appel, ook erg smakelijk. En als wij medicijnen krijgen, zoals de wormenkuur, eten de mensen onze eieren niet, dat zou niet zo goed voor hen zijn. Wij sierkipjes hebben op het ogenblik onze winterstop, maar Vera en Vita leggen bijna elke dag allebei een ei. De vrouw breekt soms een eitje voor ons op een bord en dat mogen wij dan lekker opsmikkelen. Soms kookt ze het ei eerst hard en dan prakt ze het, dat smaakt ook prima. Voor ons is het alleen maar goed, zo'n medicijn-ei, zegt ze.
Als ik al deze dingen opnoem loopt het water me in de snavel.
Ik ga nu maar even pauzeren voordat ik zou gaan kwijlen.
Morgen vertel ik verder, want er is nog meer lekkers te genieten hier.

3 opmerkingen:

  1. Ik moet er ook bijna van kwijlen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig krijgen jullie ook groenten en fruit!
    Want die meelwormen lijken MIJ nou niet echt smakelijk......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die groente ziet er best apetijtelijk uit. Kippen die eieren eten vind ik een beetje luguber.

    BeantwoordenVerwijderen