zondag 30 november 2014

Allemaal veilig?

Maria onder de veilige struiken

Geertrui
Desiree
Odette
Keetje
Nadine en Pippa
                                                                                                                                                                                                                            Dag mensen, hebt u het al gehoord?
Nu is er hier vlakbij, in Zoeterwoude,
ook al vogelgriep uitgebroken bij een kippenboer. Vreselijk! Een week geleden heb ik u al verteld dat er enge berichten de ronde deden, en nu moet ik vertellen dat het niet bij die berichten is gebleven. Ik begin nu toch een beetje bang te worden. De mensen denken nog steeds dat de ziekte wordt verspreid door trekvogels. Of dat waar is weet ik niet, maar ik kruip voor de zekerheid toch maar zoveel mogelijk onder de struiken in de tuin, als de trekkers dan overvliegen komt hun poep in elk geval niet direct op mij. De vrouw zegt dat het onzin is om ons op te sluiten in ons hok, er is maar een klein gedeelte van onze tuin dat rechtstreeks onder de open lucht ligt, er staat een grote boom en er zijn heel wat struiken, daar valt eventuele poep op. Bovendien zijn er kippen ziek geworden in schuren, waar ze helemaal niet buiten kunnen komen, dus opsluiten heeft niet zo heel veel zin. Dus gelukkig mogen wij nog lekker vrij rondlopen. Niet dat er veel aan is vandaag, het regent de hele dag pijpenstelen.
Zoals u op de foto's kunt zien zijn de meeste hennen zo verstandig om mijn voorbeeld te volgen. Vrijwel iedereen zoekt de veilige struiken op. Vera en Vita zijn veel in het hok geweest vandaag, maar dat was voor de regen, zij beseffen niet dat er gevaar dreigt voor ons en we vertellen het ze maar niet, zij hebben al zoveel meegemaakt, we laten hen nu maar lekker in de waan dat alles veilig is.

En Laza Rus?
Laza denkt dat hij ons beschermt door midden in de tuin keihard te gaan staan kraaien naar elke overvliegende vogel. Ook hem laten wij maar in die waan.


3 opmerkingen:

  1. Laza is stoer!
    Echt rot dat die vogelgriep zo dicht in de buurt komt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vogelafschrikdingetjes in de boom en aan dakgoot hangen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kleine parapluitjes voor de kippen.
    En blijf onder de struiken, goed idée!
    Groeten en beste wensen.

    BeantwoordenVerwijderen