woensdag 3 december 2014

Het leven is goed

Maria vertelt verder
Omdat ik telkens over de vogelgriep verslag heb gedaan mag ik nu ook weer voor de camera komen met mijn verhaal. Het is namelijk zo dat er weer nieuws is op dat gebied.
Het is nu zeker dat het watervogels zijn die de ziekte overbrengen. Zijzelf worden niet ziek van het virus, maar wij, kippen, wel. En in plaats van daar rekening mee te houden gaan die suffe eenden vliegen over alle gebieden waar kippen wonen, zodat die arme meiden ziek worden. Ik vind het maar egoistisch van die watervogels. Laten ze gewoon in ons land blijven, dat doen wij toch ook? En zij hebben nog wel een extra vetlaag over hun veren heen om het water af te stoten, wat zeuren ze dan over kou in de winter?
Wij zijn gelukkig allemaal nog gezond hier
de eenzame stok van Laza Rus in het schuurtje
in de tuin.

En dan is er nog een nieuwtje, dat mag ik ook vertellen, hoewel het eigenlijk over Laza Rus gaat. Sinds een paar dagen doet de vrouw het luikje van ons nachthok dicht, voor de kou, zegt ze. En het is inderdaad erg koud in de nachten, al hebben wij daar niet echt last van. We laten ons lichaam gewoon over onze poten zakken als we op stok zitten en dan zitten die poten lekker in het dons. Het is net alsof we in een berg van dons slapen. Als het heeeeel koud is kunnen we ook altijd nog onze kop in onze
lekker met z'n allen op stok in het nachthok
veren steken, dan is het helemaal warm. Maar dat doen wij eigenlijk nooit, alleen als het twintig graden of meer vriest en dat komt niet zo vaak voor in onze tuin.
Maar nu het nieuwtje, dat zou ik bijna vergeten door de uitleg over onze oplossing voor de kou: Omdat het nachthok nu dicht is  kunnen wij 's morgens niet vroeg door de tuin gaan lopen. Helemaal niet erg, het is toch lang donker en koud daar. Dus we blijven lekker lang in het nachthok zitten. En nu komt het: Laza mag nu bij ons in het nachthok blijven 's nachts, omdat hij dan toch ook niet vroeg in de tuin kan gaan lopen roepen dat hij nog steeds de baas is hier.
Zo komt alles toch nog goed: Wij zitten gezellig met ons allen in het nachthok, lekker warm omdat het deurtje dicht is, Laza mag bij ons blijven, fijn tussen zijn vrouwen in, met als gevolg dat hij ons, als we eenmaal de tuin weer in mogen, een beetje meer met rust laat. Wat kan het leven toch heerlijk zijn voor een hen!

5 opmerkingen: