zaterdag 6 december 2014

Geertrui en Geertrui bijten van zich af

Geertrui
Geertrui








     









         en

Na de kritiek van Laza Rus op onze gesprekken mogen wij samen de dames verdedigen. Want zegt u nu zelf: Laza blaast wel erg hoog van de toren.
Hij denkt dat hij de enige is hier in de tuin die iets belangrijks te zeggen heeft.
Belachelijk natuurlijk.
Wij hennen hebben best diepgaande gesprekken soms, bijvoorbeeld over de beste plekjes om ons ei te deponeren. Daar heeft een haan natuurlijk totaal geen verstand van.
Of we praten over vroeger, toen Laza hier nog niet eens woonde, daar weet hij ook al niets over te zeggen, simpelweg omdat hij er toen nog niet was.
En we vertellen hem maar niet dat we hem soms stiekem uitlachen als hij weer eens zo belangrijk doet. Wat vond u er trouwens van dat bij zijn verhaal alleen maar foto's van hemzelf staan?
Dan moet je jezelf toch wel erg belangrijk vinden.
Desiree
Wij vinden Desiree veel belangrijker dan Laza Rus. Zij is veel ouder en veel wijzer dan hij. En ze is ook bescheiden, ze wilde eigenlijk niet eens dat wij haar foto hier plaatsten, terwijl zij dat toch zo verdient. Toen Laza nog elke nacht in de schuur sliep vertelde zij ons wanneer we gingen slapen. Dat deed zij veel beter dan Laza, die er meteen zo'n punt van maakt dat wij onnozel zitten te kletsen, terwijl meneer vindt dat er geslapen moet worden.
Keetje





En Keetje is ook al zo bescheiden, ze heet eigenlijk Kornelia, maar dat vindt ze zelf te deftig, omdat zij niet zwart is maar grijs. Goed, eerst zeiden haar vader (Julius) en haar moeder (Hilda) dat ze zich maar Keetje moest laten noemen omdat ze een tussenkleurtje was van haar witte vader en haar zwarte moeder, maar dat vond zij absoluut niet erg, ze zei meteen dat ze Keetje eigenlijk veel leuker vond en dat Kornelia nogal stijf klonk.
Nou, ik moet nog meemaken dat Laza zoiets van zichzelf zou denken, laat staan dat hij het hardop zou zeggen.

Wij, Geertruien, hebben nu ons zegje gezegd als spreekbuis voor de Kuifhoenders. Misschien moeten de Chabo-dames maar voor zichzelf spreken, wij weten niet of zij er precies zo over denken als wij. Zij zijn van hetzelfde ras als Laza Rus, dus misschien zijn zij het wel met hem eens, al kunnen wij ons dat niet voorstellen.
Zij zijn tenslotte hennen, net als wij, en hennen zijn gewoon verstandiger dan hanen, dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven.


2 opmerkingen: