zondag 14 december 2014

Laza Rus is de baas! (?)

Keetje vertelt
Na al die commotie over bruin of wit lijkt het mij goed dat een zwarte kip weer eens het woord neemt. Ik ben dan niet diepzwart, maar ik voel me wel zwart, om met Geertrui te spreken. Alleen is haar zwart natuurlijk wit.

We hebben weer wat meegemaakt in het nachthok de afgelopen nacht. Eigenlijk was het al ochtend, maar we zaten nog met ons allen in het hok opgesloten.
Toen zei schone Geertrui tegen vieze Geertrui: "Zullen we een geintje uithalen?" En natuurlijk was haar zus daar wel voor in. Omdat ze nu niet meer iedereen voor de gek kunnen houden door net te doen alsof
Laza slaapt, de Geertruien smoezen
ze de andere Geertrui zijn moesten ze wat anders verzinnen.
Ze zaten even te smoezen, heel voorzichtig, zodat niemand hen kon verstaan, vooral Laza niet, en toen begonnen ze allebei te gniffelen. Schone Geertrui ging onder vieze Geertrui zitten, onder de stok dus, en vieze Geertrui begon haar best te doen om recht boven haar zus te gaan zitten met haar staart. Wij hennen hadden inmiddels in de gaten wat ze van plan waren, iedereen hield haar snavel dicht, want Laza merkte niets, hij zat nog te suffen.
Laza is boos
Na een poosje lukte het, vieze Geertrui liet wat vallen op haar schone zus. Die had nu ook een poepvlek. Het was natuurlijk de bedoeling geweest om de vlek op dezelfde plek te krijgen als die van vieze Geertrui. Helaas was het "bommetje" niet op de rug van zus terecht gekomen, maar op haar zijkant. Dat was natuurlijk jammer, maar wij moesten toch allemaal erg lachen en toen werd Laza wakker. Hij keek om zich heen en hij wilde net boos worden omdat wij ons niet waardig gedroegen in het hok, toen de vrouw de deur opendeed en ons naar buiten liet.
Keetje houdt Laza voor de gek
Toen zag Laza pas wat er was gebeurd en omdat hij best begreep dat er hier opzet in het spel was geweest werd hij behoorlijk boos op de Geertruien.
Hij begon met zijn vleugels te fladderen van kwaadheid en hij rende op de zusjes af, die snel de ren in vluchtten.

Toen vond ik het tijd om een duit in het zakje te doen.
Om Laza voor de gek te houden deed ik hem na, ik fladderde ook met mijn vleugels.
Gelukkig zag Laza het niet, anders had er wat voor mij gezwaaid, want er is in zijn ogen niets ergers dan hem voor gek zetten.
De andere hennen zagen het allemaal wel en iedereen lag slap van het lachen.


Zoveel lol hadden we in geen tijden gehad. Wat een heerlijk begin van de dag!

3 opmerkingen:

  1. Vieze meiden! Maar wel met veel gevoel voor humor en gelukkig zonder medelijden met de grote uitslover.
    Leuk verhaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha, wat een lol in het kippenhok.
    Ja, een heel leuk verhaal Ina, die kippen weten gewoon dat ze in je blog staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bestaan er eigenlijk ook groene kippen, of paarse en blauwe of iets dergelijks? En wat voor kleur eieren zullen die dan wel niet leggen!?
    Groetjes van tante Sjaan.

    BeantwoordenVerwijderen