dinsdag 30 december 2014

Lange winter of snel weer zomer?

Pippa
Odette heeft wel zo positief verteld over de sneeuw, maar ik denk daar nu toch heel anders over.
Ik heb het kleine beetje witte poeder op de struiken ook gezien en ik vind het best wel mooi, daar niet van, maar die temperatuur... Ik vind het maar erg koud als het sneeuwt! Ik geloof dat ik meer houd van de zomer en de lente en de warmte.
Zou dat komen omdat ik zwart ben? En Odette wit?
Daar heb je het weer, die kleurverschillen.
Eigenlijk denk ik niet dat het door mijn kleur komt, ik ben gewoon een beetje een koukleum.
Ik zou, net als veel mensen, de sneeuw liever vanuit een huis, of een hok, bekijken dan erdoor te moeten lopen. Dus als het echt hard gaat sneeuwen blijf ik denk ik maar binnen en dan kijk ik gewoon door het raampje in het nachthok naar buiten. Of door het gaas van de overdekte ren. Ik ga in geen geval met mijn blote voeten door die koude witte laag lopen, brrrr, mij te koud.
Of zou het wennen? Dat kan natuurlijk ook. Dan ga ik na een poosje, zo een dag of vijf, zes, misschien toch ook wel naar buiten. Dan zou ik de kou overwonnen hebben en heel flink zijn.
Iwan (links) en Caja (rechts) zonnen op zonnebedjes
En het is ook nog mogelijk dat het helemaal niet zo hard gaat sneeuwen. Dat de winter al heel snel voorbij is en dat we snel weer een heerlijk warme zomer krijgen, zodat de katten ook weer kunnen zonnebaden op hun bedjes. Of eigenlijk op de bedjes van de mensen, maar Iwan en Caja eigenen zich die gewoon toe.
Ziet u hoe brutaal Iwan, die grote rooie, kijkt? Ik denk dat de vrouw op een van de bedjes wil gaan zitten en dat Iwan zegt: "Zie maar dat je mij hier af krijgt!"

Maar zover is het nog niet, we moeten eerst nog een paar maanden wachten.
En niemand kan er wat aan doen om het allemaal een beetje sneller te laten gaan, dus we wachten maar geduldig tot de warmte weer terug komt in onze tuin.
Want dat is een ding dat wel zeker is: Het wordt weer een keer  zomer.
En daar houd ik me nu maar aan vast.

4 opmerkingen:

  1. Ja, dat is een waarheid als een kip dat het een keer zomer wordt! Gelukkig wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voorstel voor koude kippen (en mensen): Kom bij ons in Wellington overwinteren, 25 graden en geen sneeuw!
    Beste wensen voor 2015 allemaal 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach die lieve Iwan zegt met zijn oogjes aai mij en kom er lekker bij zitten. Je ziet het helemaal verkeerd lief kipje Pippa. Verder zou ik ook het liefst zien dat het morgen weer zomer is.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker toch die winter! Geen vlooien en luizen meer! Of gaan die luizen gewoon door?

    BeantwoordenVerwijderen