zondag 7 december 2014

De Chabo's over Laza Rus

Pippa
Maria

Odette



















De Geertruien hebben Laza Rus flink zijn vet gegeven, dat moeten wij zeggen. Hij had het er ook wel een beetje naar gemaakt met zijn opschepperij, dat geven wij toe.
Maar hij is wel van het mooiste kippenras dat er bestaat, de Chabo. Dus een klein beetje recht van spreken heeft hij wel. En hij is een mooie jongen, dat mag ook wel eens gezegd worden.
Maar om dan meteen te denken dat hij ook de enige is die een beetje logisch kan denken... dat gaat te ver, zelfs voor ons, zijn rasgenoten.


Nadine


Waarom mogen we niet even gezellig kletsen voordat we gaan slapen? Dat is juist goed om tot rust te komen.
En als je tot rust gekomen bent slaap je beter, dus dan kun je ook beter tegen de kou, zouden wij Laza na kunnen zeggen.
Maar goed, hij is nu eenmaal een haan, en hanen zijn vrijwel altijd opscheppers. Wij, Chabo hennen, lachen hem ook wel eens stiekem uit, net als de Kuifhoenders.
Maar verder vinden wij het heel gezellig dat hij bij ons in het hok blijft 's nachts, al is het 's morgens wel een beetje krap met ons elven in het dichte nachthok. Zolang we allemaal op de stok zitten gaat het prima, maar als we wakker zijn en gaan rondlopen wordt het dringen rond de voersilo. En als Vera en Vita dan ook nog hun ei kwijt moeten en daarvoor een rustig plekje zoeken wordt het echt een kwestie van "Wie mag waar zitten?"
En dan is het wel handig als Laza de leiding neemt en iedereen haar plaats wijst.
Dan zien we dat een haan soms toch wel handig is om erbij te hebben in het kippenhok.

1 opmerking:

  1. Ja, gelukkig heeft Laza ook zijn goede kanten. Zonder haan geen hen en zonder hen geen haan. Zoiets...

    BeantwoordenVerwijderen