woensdag 10 december 2014

Tweelingzussen

vieze Geertrui
Vieze Geertrui:
Hebt u het allemaal goed kunnen zien, de poepvlek op mijn rug?
Iedereen denkt dat ik het erg vind, of dat ik mij ervoor schaam, maar het kan mij eigenlijk niet zoveel schelen hoe ik eruit zie. Eerlijk gezegd vind ik de hele heisa behoorlijk overdreven.
Als ik me maar goed voel, toch? En ik voel me prima.
Er is zelfs een voordeel aan die vlek.
Het schijnt te stinken; ikzelf ruik dat niet meer, omdat ik constant in die lucht zit. Maar de anderen lopen met een boog om mij heen en zo heb ik lekker de ruimte in de tuin, ook als er iets lekkers te eten is. Vanochtend heb ik op die manier rustig een grote worm kunnen oppeuzelen, zonder dat een ander probeerde hem af te pakken. Heerlijk!
En Laza laat mij ook totaal met rust.
Ik denk dat ik voortaan maar elke nacht onder de stok ga zitten. En dan maar hopen dat er weer wat op de juiste plaats valt.
schone Geertrui

Schone Geertrui:
Ik vind het helemaal niet leuk dat mijn tweelingzus er zo smerig uitziet.
Nou ja, dat ze vies is vind ik niet erg, maar nu lijken we niet meer op elkaar en dat vind ik vervelend. Het was juist altijd zo grappig als niemand ons uit elkaar kon houden en nu kan iedereen dat heel gemakkelijk.
En ik geloof dat mijn zus het een beetje zat begint te worden zo langzamerhand, dat iedereen bij haar uit de buurt blijft, bedoel ik, al doet ze nog zo stoer.
Vanmiddag zag ik haar pogingen doen om met haar snavel de plek een beetje te fatsoeneren. Dat lukte niet geweldig, maar het betekent wel dat ze toch liever weer schoon zou zijn.
Ze heeft ook even in de regen gelopen, maar helaas was het al snel weer droog, dus dat zette ook geen zoden aan de dijk. Als ze verstandig is laat ze zich morgen door de vrouw schoonpoetsen, maar daar hebben we allemaal een verschrikkelijke hekel aan, om opgepakt te worden voor een behandeling.
Als mijn zus zich morgen niet laat oppakken zal ik de vrouw vragen om wat meer moeite te doen om haar op te pakken en schoon te poetsen. Ik wil mijn tweelingzus terug!

5 opmerkingen:

  1. Nou mooie schone Geertrui, volgens mij ben je een beetje hysterisch. Je zusje is er toch nog gewoon? Alleen een beetje minder smetteloos dan jij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach jee. Met afwasmiddel en een schuursponsje?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat sop in een lege afwasmiddel fles en dan raak spuiten. Dan wat water er achteraan. ? ?
    Misschien een extra stok in het kippenhok?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ach Geertrui, als het zo doorgaat elke nacht dan lijken jullie helemaal niet meer op elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen