zondag 14 december 2014

Wit of bruin? (2)

Nadine
 Nadine:

Odette schijnt zich zorgen gemaakt te hebben over de kleur van vieze Geertrui; ze was bang dat Geertrui door haar bruine vlek nu bij de bruine kippen zou horen.
Hoe komt ze daar nu bij?
Je hoort niet zomaar bij ons, bruinen!
Daar moet je toch echt de mooie bruine kleur van Vera en Vita en van mijzelf hebben. Je hoort niet plotseling bij ons omdat je een gore poepvlek op je rug hebt!
Wat denkt ze wel?
Wij zijn niet bruin door poep of door wat voor andere rommel ook, wij hebben onze prachtige kleur van nature. Wij hoeven daar niets voor te doen, niet in de zon liggen, niet schminken, niets!
Vieze Geertrui zelf denkt hier gelukkig wat nuchterder over, zij vindt de poepvlek niet zo belangrijk. Natuurlijk vindt ze zichzelf nog een witte kip. En dat bruine verband om haar voet zet ook geen zoden aan de dijk: wij hebben helemaal geen bruine poten; onze poten zijn prachtig geel van kleur. De poten van de Kuifhoenders zijn leigrijs, dus Geertrui's poten hadden toch al een andere kleur dan die van Odette, dus waar zeurt ze nu helemaal over?

Vera
Vita
 Vera en Vita:

Waar maken ze zich druk om?
Wit of bruin, wat maakt het uit?
Als je maar gelukkig bent, daar gaat het om!
En het is eigenlijk onmogelijk om hier in de tuin niet gelukkig te zijn.
Wij vinden al dat gezeur over kleuren maar onzin, het is juist leuk dat er kippen met verschillende tinten in de tuin rondlopen, als dat niet zo zou zijn zou het een veel saaier gezicht zijn. Dan zou het bijna gaan lijken op de schuur waar wij vandaan komen. Daar waren alleen maar bruine hennen. Er schijnen ook schuren te zijn met alleen maar witte legkippen.

gelukkige kippen en haan

Dit is toch een prachtig plaatje, met al die verschillende kleuren bij elkaar?
U bent gestoord als u het daar niet mee eens bent!

2 opmerkingen:

  1. Mooi gekleurd plaatje van je gevederde kinderen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als Laza maar geen onderscheid maakt op grond van uiterlijke kenmerken, is er niks aan de hand, toch? Domme Odette...

    BeantwoordenVerwijderen