donderdag 4 december 2014

Strenge winter?

Nadine aan het woord
Hebt u het al gehoord? Dat Laza Rus 's nachts bij ons in het hok mag blijven slapen?
Wij zijn allemaal heel blij dat de vrouw hiertoe heeft besloten. Ze zei dat we het gingen proberen en dat het alleen in de winter kan, maar dat maakt het niet minder fijn voor ons allemaal. Want voorlopig is het nog wel winter, het is nog maar pas begonnen met koud worden.
Verder vinden wij de kou niet erg, zolang het maar droog blijft. Als het regent is er niets aan om buiten te lopen, het enige voordeel is dat er dan wormen uit de grond komen kruipen, maar dat is eigenlijk pas als de regen net gestopt is. Als er zo'n heerlijkheid zijn kopje boven de aarde uit steekt zijn wij er als de kippen bij om hem uit zijn schuilplaats te trekken. En dan moet je hard wegrennen met die sliert in je snavel, anders wordt hij van je afgepakt. Want zo'n heerlijk hapje kun je niet aan je neus voorbij laten gaan, ook niet als een ander het eigenlijk heeft veroverd, dat zult u met mij eens zijn.
sneeuw op het kippenhok
kerstplaatje van de tuin
Vandaag hadden we het er onder elkaar over dat het gelukkig lekker droog weer was en dat het niet regende. Toen vertelde Desiree dat het een paar jaar geleden heel raar had geregend. Die regen was heel koud en ook wit. En het zakte niet in de grond, maar het bleef er op liggen. De vrouw zei toen dat dat geen regen was, maar sneeuw. Nadat het een tijdje gesneeuwd had was alles helemaal wit in de tuin, dat moet een erg mooi gezicht zijn geweest. Daar zijn ook nog foto's van, zoals u kunt zien. De vrouw had een paadje voor de kippen geveegd voor het hok, anders moesten ze door de koude sneeuw lopen met hun blote voeten en dat schijnt heel erg koud aan te voelen.

Ik hoop dat het deze winter ook gaat sneeuwen, ik wil dat graag een keer meemaken.
En u, hoopt u ook op een flink pak?

2 opmerkingen:

  1. Haha, ze waren er als de kippen bij! :)

    NEEN!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nadine, als het te koud wordt, kunt u altijd nog een poosje bij ons komen! Het is hier zomer en aan sneeuw doen we hier niet. Houdt uw voetjes warm!

    BeantwoordenVerwijderen