dinsdag 16 december 2014

Schoonmaakhulpjes?

Maria vertelt
Maria:
Ziet u het? Het heeft flink geregend. De hele tuin is kletsnat.
Het zou fijn zijn als er nu lekkere wormen naar boven zouden komen, maar tot nu toe heb ik er nog niet een gezien.
En denkt u maar niet dat ik zo dom ben dat ik hier, waar ik op de foto sta, naar wormen heb gezocht. Ik weet heus wel dat je daarvoor niet op de stenen moet zoeken, maar in de aarde. Maar daar vond ik ze ook niet. Zouden ze slapen?
Houden wormen eigenlijk een winterslaap?

pootjebaden in de plas













Maar goed, we gingen toen maar pootjebaden in de plassen, dat is ook wel lollig. Vooral Geertrui en Geertrui vinden dat altijd lekker, waarom willen ze niet vertellen. Ik denk dat ze gewoon willen knoeien in de plassen.
Ik vind het vooral fijn als mijn voeten weer lekker schoon worden door het water. Soms zijn die vies geworden door het scharrelen in de vochtige aarde en ik houd van schoon zijn. Ik zou ook nooit zoiets uithalen als Geertrui en Geertrui hebben gedaan, de viespeuken!
Ik denk toch dat Kuifhoenders niet zo hygienisch zijn als Chabo's. Hoe komen ze erop?

Laza, Maria en Martha bij aankomst in de tuin

Maar we hebben wel vreselijk gelachen, vooral om Keetje, die Laza voor de gek hield.
Hoe ze dat durfde weet ik niet, ik ben toch altijd een beetje bang voor Laza. Dat kan wel komen doordat ik tegelijk met hem hier in de tuin ben gekomen. Hij was toen al een paar dagen de baas over mij en Martha en ik ben hem altijd als zodanig blijven zien.



hulp bij het verminderen van de vuilnis


Aan het eind van de middag kregen we ook weer bloemkoolbladeren, we worden hier wel verwend. Dat is altijd een fijne afwisseling, die groene en witte bladeren en stronkjes, wij smullen werkelijk alles op, de vrouw vindt er de volgende dag geen kruimeltje meer van.
Zij is blij dat wij het lekker vinden en dat wij het opeten, het scheelt haar weer vuilnis, zegt ze. Ik zie haar regelmatig met van die zware zakken sjouwen, ik kan best begrijpen dat zij het fijn vindt dat wij haar een beetje helpen hierbij.


          En zo hebben we alweer een win-win situatie. Er komt geen einde aan!

1 opmerking:

  1. Nou, het is wel duidelijk dat jullie aardig verwend worden; het is continue een win-win situatie en dat is heel erg prettiig.

    BeantwoordenVerwijderen