donderdag 24 september 2015

Allemaal gezond


Vera:
Hèhè, ze is er weer, mijn beste vriendin Vita.
Vera met Yvonne en Yvette in de tuin
Ik heb, zolang zij in het hok verbleef, de meeste tijd doorgebracht met Yvonne en Yvette. Zij zijn tenslotte ook geredde legkippen, dus zij begrijpen hoe het is als je dan
je vriendin moet missen.
Vanmorgen mocht Vita van Ma Tok weer in de tuin rondlopen. Ze had toch haar ei al gelegd. Helaas nog steeds met een dunne schaal. En die schaal was ook weer gebroken, zodat de hele inhoud in het nachthok was gelopen.
Ik heb aan Vita gevraagd of zij
Vera en Vita weer samen in de Tok-tuin
van het lekkere spul had gegeten, maar ze vertelde dat Ma Tok haar net te snel af was geweest.
Zij had alles al opgeruimd toen Vita bedacht dat ze best een snaveltje vol had willen proeven. Ma Tok had haar haar pillen alweer gegeven, en daarna krijgt ze altijd wat lekkers, en daardoor had ze te laat aan het kapotte ei gedacht.
Ma Tok vond dat Vita overdag best in de tuin mocht scharrelen. Ze had nu al vijf dagen in het oude hok doorgebracht, dus ze was erg blij met haar herwonnen vrijheid.
Wij gingen lekker samen naar het kippenhuis.
Vita ging meteen in een legnest liggen. Dat begreep ik niet, ze had deze morgen toch al een ei gelegd?
Vera praat even met Geertrui tot Vita klaar is in het legnest
En twee eieren vlak achter elkaar, dat kan gewoon niet.
Maar Vita zei dat het net voelde alsof ze moest leggen, dus toen heb ik haar maar laten zitten.
Ik heb een poosje met één van de Geertruien gepraat, en daarna kwam Vita uit het legnest. Natuurlijk lag er geen ei, maar Vita keek toch opgelucht.
Misschien was het dat wel: lucht. Wie zal het zeggen?
Laza was ook blij dat Vita er weer was. Hij kwam met haar praten; dat had hij ook wel gedaan toen ze nog in de ren van het hok zat, maar zo echt van snavel tot snavel is toch fijner, dat vonden ze allebei.
Vanavond, als ze haar pillen weer heeft gekregen, moet Vita weer in het oude hok.
Omdat Ma Tok goed in de gaten wil houden hoe het met haar gaat, of haar eieren weer goed worden.
Ik hoop het wel, want het is toch wel erg fijn om weer met ons tweeën hier vrij rond te lopen door de Tok-tuin. Allemaal gezond, daar gaan we voor, samen met Ma Tok.

2 opmerkingen:

  1. Wij hier hopen dat de wind in de Toktuin snel zal gaan liggen en dat alle tokbeestjes weer spoedig op dezelfde stok(-ken) mogen slapen, lekker gezellig tegen elkaar aan, voordat de nachten al te fris worden voor een arme hen alleen in een tochtige Soestdijkhut!

    BeantwoordenVerwijderen