vrijdag 4 september 2015

Familie is belangrijk


Wiske:
Het schijnt dat ik een soort van neefjes en nichtjes heb gekregen.
Ze wonen niet hier in de Tok-tuin, maar verderop in de straat. (zie: "Verre familie").
Jammer dat ik niet met hen kan spelen, maar daarvoor wonen ze net te ver weg.
Zij zijn ook kruisingen tussen een chabo en een kuifhoen, of misschien wel tussen een chabo en een kruising van een chabo en een kuifhoen. Een soort dubbele kruising dus.
kruising kuifhoen
Ma Tok heeft op het internet foto's gezocht en gevonden van gemixte kippenrassen.
Zij laat in dit verhaaltje wat van die foto's zien.
Ik heb ook gehoord dat die neefjes en nichtjes van mij niet de schoonheidsprijs zullen krijgen, maar dat is toch helemaal niet belangrijk?
Ik vind de meeste kippen op de foto's van het internet er ook niet geweldig uitzien, hoewel sommigen toch echt wel wat hebben.
Nu is het natuurlijk gemakkelijk om te zeggen dat schoonheid onbelangrijk is als je zelf niet zo lelijk bent, maar ik vind het toch echt veel meer van belang dat je gezond bent dan hoe je eruit ziet.
kruising met krulvederig kuifhoen
Neem nou de tweeling Geertrui en Geertrui.
Niemand zal beweren dat zij mooi zijn, maar wat hebben ze een lol samen. Het is wel jammer dat één van hen nu zo kaal is geworden, dat vinden ze allebei nogal erg, geloof ik. Ze zijn nu ook niet in de stemming voor een grap, terwijl ik wel weer eens zin heb in een lolletje, lekker spannend!
Maar we hadden het over mooi of lelijk.
Ik zie er ook best een beetje bijzonder uit, om het voorzichtig te zeggen, met mijn halve kammetje en mijn aanzet tot een kuif, maar ik voel me prima.
Dat komt natuurlijk ook doordat ik bij mijn moeder en ook bij mijn broedmoeder mocht blijven, en dan ook nog bij mijn vader en tot overmaat van geluk woont mijn oma hier ook nog.
kruising serama met kuifhoen
Dus toen mijn broedmoeder even een broedse gedachte had en mij daarvoor in mijn eentje liet zitten bovenop de hordeur had ik het geluk dat mijn papa hier de baas is. Hij riep mij en ik mocht lekker naast hem op de stok zitten.
Ik ben toen dicht tegen hem aan gekropen en toen was het net zo'n veilig gevoel als het naast moeder Maria zitten. Familie is gewoon heel belangrijk.
En verder kun  je het nergens beter treffen dan in de Tok-tuin. Mooi huis, goed eten, altijd schoon drinkwater, genoeg snoep, veel vrijheid, en ga zo
kruising kraaikop met wyandotte
maar door.
Nee, ik ben echt een geluksvogel. En ik denk dat mijn neefjes en nichtjes het ook best goed hebben daar verderop in de straat.
Anders zou Ma Tok nooit een zoon van Laza daar hebben gebracht. En nu we het toch over een zoon van Laza hebben: Hoe zou het nu gaan met Wendelmoed?
En met zijn harem?
Ma Tok moet maar weer eens snel naar mevrouw Wies gaan om te zien of ze al groot zijn geworden allemaal.
En foto's maken, dan kunnen wij ook zien hoe ze er nu uitzien.
Want internet plaatjes zijn natuurlijk leuk als je wat wilt laten zien dat je zelf niet hebt, zodat je geen foto's kunt maken, maar die zelfgemaakte foto's zijn toch leuker, al was het alleen maar omdat je eigen familie daarop staat. En die eigen familie is het belangrijkste wat je kunt hebben.

2 opmerkingen:

  1. Laat ik nu net een verhaaltje klaar hebben, met een foto! Het komt naar ma Tok toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zitten er onder die kuifjes nou helemaal geen kammetjes?

    BeantwoordenVerwijderen