dinsdag 15 september 2015

Herfst en Ma Tok


Keetje:
En nu wilt u natuurlijk weten wat de dierenarts voor oplossing had voor Ma Tok.
Over Pippa's broedsheid en hoe ze dat zou moeten afleren.

Pippa weer "gewoon" in de tuin
Nu moet ik u teleurstellen, maar eigenlijk zijn wij hier in de tuin allemaal heel erg blij dat dat zo is. Want wat is er gebeurd?
Op de dag voordat Ma Tok naar de dierenarts zou gaan om het speciale voer voor Iwan op te halen zat Pippa tot haar grote verbazing 's avonds niet in een legnest, maar gewoon tussen de andere hennen in op de stok!
U begrijpt dat Ma Tok hier erg gelukkig van werd. En toen het kleine zwart-gespikkelde meisje de volgende ochtend ook niet in een legnest zat, maar gewoon boven op het plateau, kon Ma Tok wel juichen! Pippa ging ook weer uit zichzelf naar buiten om in de tuin te scharrelen.
Omdat het een beetje regende liet Ma Tok de deur van ons huis voor ons open, zodat wij daarin zouden kunnen schuilen.
herfst en regen
En zij hoopte dat Pippa niet weer terug zou vallen in haar broedroes.
Pfoei, wat een opluchting!
Omdat Ma Tok dit heuglijke feit wilde vieren kregen wij allemaal een extra portie gedroogde meelwormpjes. Nou, van mij mag Pippa nog een keer broeds worden en dan weer stoppen. Heerlijk, zo'n traktatie!
En nu kunnen wij weer overgaan tot de normale dingen van de dag, we hoeven niet meer allemaal om de beurt over Pippa te vertellen. Niet dat er veel nieuws te vertellen is, behalve dan dat het nu toch echt herfst begint te worden.
lekker buiten zandbadderen
Ik hoop niet dat het nu weer elke dag gaat regenen, die grote plassen in de tuin mogen dan lekker zijn om in te pootjebaden, maar verder is er niet veel aan. Alles wordt modderig en je kunt niet eens meer een lekker buiten-zandbad nemen, daarvoor moeten we dan het oude hok ingaan. Dat gaat ook prima, maar er gaat toch niets boven badderen in de buitenlucht.

Ma Tok zegt dat de herfst ook zijn gezellige kanten heeft, lekker warm binnen zitten en dan door het raam naar buiten kijken hoe iedereen nat regent.
Ik weet het niet, maar volgens mij heeft zij stiekem toch een gemeen trekje.
Wat denkt u?

4 opmerkingen:

  1. Het zou zo maar kunnen dat dat herfstweer Pippa van haar broedsheid heeft afgeholpen. Elk nadeel heb z'n voordeel toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat zei ik? Het gaat vanzelf weer over als het kouder wordt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het wordt nu hoog tijd voor een interview met Pa Tok, vooral gezien de laatste opmerking van het kakelende Keetje! Of heeft Pa Tok een spreekverbod opgelegd gekregen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat had ik niet achter Ma Tok gezocht.

    BeantwoordenVerwijderen