woensdag 9 september 2015

Vies!


Yvonne en Yvette:
Wij staan hier heerlijk achterin de tuin te scharrelen.
het vieze plateau
Eigenlijk zijn we samen een kuil aan het graven, dan kunnen we daarna lekker een zandbad nemen. Maar een kuil graven schijnt een beetje een rare associatie op te wekken bij sommige mensen, dus wij noemen het maar scharrelen.
Wij moeten de hele dag buiten blijven met ons allen, heeft Ma Tok vanochtend gezegd. Ze is nu bezig ons hele huis leeg te halen. Waar dat goed voor is weten wij niet, maar het zal wel nodig zijn, anders doet zij het vast niet.
Het is me nogal geen werk: het hele plateau gaat leeg, alle houtsnippers verdwijnen in grote vuilniszakken. En onze poepjes
het schoonmaken van een mestplank
ook. Wij denken dat het daarom begonnen is. Ma Tok schept wel elke ochtend de ergste poep weg, vooral van de mestplanken onder de zitstokken, maar er blijven er natuurlijk altijd wat achter, vooral achterin, daar kan Ma Tok alleen maar bij als ze op het plateau klimt en dat doet zij niet elke dag.
De zitstokken en de mestplanken zijn ook in de tuin gezet en schoon geschrobd, en na het wegwerken van de houtsnippers wordt ons plateau ook gesopt.
stoffige legnesten  (vóór de schoonmaak) met Pippa en Vita
En dan wordt alles ingespoten tegen de luizen. Die zijn er nauwelijks, en dat willen we graag zo houden, zei Ma Tok, toen Desiree aan haar vroeg of er wel beestjes waren om weg te spuiten. Het spul dat er nu is opgedaan is ook ter voorkoming van die nare kwelgeesten.
Ma Tok ging ook achter de legnesten schoonmaken.
Wat een stof en veren daar achter vandaan kwamen! Je zou er zo een hele kip van kunnen bouwen. Een krielkipje dan, maar toch. Ook achter de voertonnen lagen nog veren, je kunt zien dat wij in de rui zijn. Dan moeten die afgedankte veren ergens blijven, dat zult u begrijpen. En wij stoppen ze niet expres achter van alles en nog wat om het moeilijk te maken voor Ma Tok om op te ruimen. Nee, die veren waaien gewoon overal achter en daar blijven ze dan vastzitten. Gelukkig wist Ma Tok er wel raad mee.
Alles verdween zonder pardon in een vuilniszak.
Morgen vertellen wij verder over deze grote schoonmaak, dan hoort u ook hoe Pippa die onderging.

1 opmerking: