vrijdag 11 september 2015

Heerlijk schoon!


Yvonne en Yvette:
Vera staat ook op de foto hierboven, dat komt omdat zij samen met ons aan het eten was van het heerlijke eivoer. Ma Tok had de deur van het huis al dicht gedaan.
Dat geeft niet, want wij kunnen ons prima redden als we naar buiten willen.
Gewoon de trap op naar het plateau, dan door het kleine deurtje en de buitentrap weer af. En dan zijn we in de tuin.
Maar we hebben nog een klein restje van het schoonmaakverhaal te vertellen.
Hier komt het.
het schone plateau met houtsnippers en tabak
Toen het anti-luizenspul was opgedroogd kwam Ma To de tuin weer in en ze heeft toen heel veel houtsnippers op het schone plateau gedaan, meer dan een hele baal. En daar overheen kwamen nog wat tabaksstelen, ook al tegen de luizen, die houden niet van tabaksgeur. Toen kwamen de mestplanken er weer in en daarboven de zitstokken.
Het zag er allemaal prachtig uit, bijna net zo mooi als toen het huis net nieuw was.
Alleen de vloer is niet meer helemaal schoon en wit, maar dat geeft niet, vinden wij.
Ma Tok ging de drie volle
afval van de grote schoonmaak
vuilniszakken op haar fiets laden om ze naar de container te brengen.
Ze wilde dat graag in één keer doen, maar halverwege het gangetje naar de poortdeur vielen er al twee zakken op de grond. Dus dat werd twee keer lopen, maar toen was alles ook lekker weg.
's Avonds kregen wij allemaal nog een druppel tegen de luizen in onze nek, ook Pippa, die natuurlijk weer in een legnest was gaan liggen, die eigenwijze
de vloer is niet meer wit
meid. Ma Tok plukte haar uit het nest en zette haar bij ons op de stok. De enige die wist te ontsnappen was Geertrui, gelukkig niet Geert Rui, hihihi, maar zij wordt de volgende avond wel gedruppeld. Ma Tok zei dat ze niet achter haar aan ging jagen. Dat kon ze ook niet, want de slimmerik was helemaal achteraan op het plateau gaan zitten en Ma Tok was die dag al te vaak daarop geklommen om nu nog zin te hebben dat weer te doen.
Wij geven haar groot gelijk, het was iedere keer weer afwachten of ze er niet af zou vallen als ze van het krukje op de rand van onze bovenverdieping klom en wij moesten er niet aan denken dat zij dat in de avond nog een keer zou wagen. Goed, wij zaten allemaal lekker op de stok, behalve Maria en Pippa, die weer op de hordeur wilden zitten. Toen deed Ma Tok het licht uit en daarna hebben wij allemaal heerlijk geslapen.
Het is misschien toch wel nuttig, zo'n grote schoonmaak nu en dan.

2 opmerkingen:

  1. Prachtig schoon! Ze goed als nieuw bij wijze van spreken (of kakelen)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een werk heeft ma Tok gehad! Hopelijk waarderen de kippen het naar waarde (met lekkere eitjes )

    BeantwoordenVerwijderen